НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО И УЛТРАЗВУК У ДОМУ ЗДРАВЉА АПАТИН

27.08.2019.

Покрајински секретаријат за здравство спровео је акцију у оквиру које је донирао 10 санитетских возила специјализованих за пацијенте који иду на дијализу. Један од Домова здравља који је добио овакво возило је и апатински, те је тим поводом за локалне медије говорила помоћница директора Дома здравља Апатин Бранка Бајић.

Веома смо срећни и захвални што смо добили једно овакво возило. На територији општине Апатин тренутно је 11 пацијената који одлазе готово свакодневно или више пута недељно на дијализу у Нови сад, односно Сомбор, те нам је једно овакво возило било веома неопходно. Оно је свакодневно на путу, климатизовано је, те обзиром да је ново пружа максималну удобност корисницима ове врсте услуге. Вредност возила је 3.800.000,00 динара и овим путем се захваљујемо покрајинском секретару и секретаријату за здравство јер су препознали потребе становника општине Апатин. – рекла је Бранка Бајић

Новинаре је занимало какве још новине постоје у Дому здравља, те се помоћница директора ове ове установе надовезала следећим речима.

Пре око две недеље Дом здравља Апатин добио је и нови ултразвучни апарат, комплетно инвестирање ултразвука је од локалне самоуправе, а вредност је 5.500.000,00 динара. Морам напоменути да је за наше гинеколошко одељење био неопходан овај апарат јер је последњи сличан купљен пре 30 година. – рекла је Бајићева

Конкретно то значи за све наше пацијенткиње које су до сада чекале дуготрајан ред на ултразвук, за чије прегледа нисмо чак имали ни сонде које су неопходне за гинекологију, да их сада имамо и прегледи ће у будуће моћи бити комплетни, а сам процес олакшан и убрзан.

На крају, Бранка Бајић са захвалила локалној самоуправи на овој инвестицији и додала да Дом здравља од почетка ове године има и ЦТГ апарат који Дом здравља до тада никад није имао, те ја сада са куповином ултразвука гинеколошка служба комплетирана онако каква до сада никад није била.