НАРЕДБА ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

10.07.2020.

Општински штаб за ванредне ситуације општине Апатин на електронској седници одржаној 10. јула 2020. године у поступку који је претходио овој Наредби, а у складу са чланом 41. став 4. тачка Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. Гласник РС“, бр. 88/2018), члана 17. став 1. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације и Предлога мера Завода за јавно здравље Сомбор у циљу спречавања ширења и смањења ризика од заразне болести COVID-19 на територији општине Апатин доноси следећу НАРЕДБУ:

  1. Обавезно ношење заштитних маски у затвореним просторијама радних организација, трговинским и угоститељским објектима, на свим пијацама, у кладионицама, јавном превозу и таксију, уз придржавање социјалне дистанце од најмање 1,5 метара, као и на отвореном када није могуће обезбедити минималну социјалну дистанцу.
  2. Обавезно постављање дезобаријера, дезинфекција руку и просторија свих објеката јавне намене, радних организација, угоститељских и трговинских објеката.
  3. Ограничење рада угоститељских објеката до 23, 00 часова
  4. Забрана јавних окупљања у затвореном и на отвореном простору, свадби и прослава.
  5. Ограничено окупљање на јавним купалиштима на 15 особа на 100 м2 уз обезбеђивање социјалне дистанце од 1,5 м у свим правцима
  6. Ограничење броја лица која могу присуствовати сахрани на максимално 50, уз обавезну примену прописаних мера (заштитна маска, социјална дистанца од 1,5 м)

Наредба ступа на снагу даном доношења.