МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ ПОСЕТИО ОФK МЛАДОСТ ИЗ АПАТИНА

30.05.2020.

Вања Удовичић, министар омладине и спорта Републике Србије и Предраг Перуничић, државни секретар за спорт, посетили су данас Фудбалски клуб Младост из Апатина. Они су са представницима локалне самоуправе посетили стадион ФK Младост где су присуствовали тренингу деце и омладине. Апатински фудбалери су министру поклонили дрес са бројем четири.

-За нас у Апатину је данас посебан дан, поготово за наше спортисте, јер су нам у посети Министар Вања Удовичић и државни секретар Предраг Перуничић, познати бивши спортисти. Добро је да људи који су прошли светска такмичења и освајали медаље данас брину о спорту, могу да помогну и разумеју проблеме у спортиста и спортских радника. Захвалио бих им се што су одвојили време да посете Апатин и спортски комплекс Младост. Имамо и Спортски савез који је у бољим временима имао 27 клубова, а данас их је 54. Можемо да се похвалимо и да, као општина са свега 25000 становника, имамо четири спортске хале. Општинским средствима поправили смо две хале у нашим селима са циљем да што више деце тренира у њима. Kао општина одвајамо онолико средстава колико можемо а, нажалост, немамо их много. Желимо да их одвојимо од улица и сачувамо од порока - рекао је Милан Шкрбић, председник Општине Апатин.

Удовичић је изразио задовољство посетом Апатину, који има дугу спортску традицију и који је изнедрио велики број олимпијаца, репрезентативаца, али и који има невероватне могућности за развој рекреативног, аматерског, школског, па и професионалног спорта.

-Настављамо обилазак локалних самоуправа градова и села, акцију коју смо покренули пре нешто више од две године, са жељом да видимо са којим реалним изазовима се суочавају мањи клубови. Знамо да управо са оваквих места, са оваквих терена, настају велики шампиони. Јачањем како спортске инфраструктуре и развијањем локалних клубова, омогућавамо спортистима да се остваре и грађанима да се баве рекреацијом. Из те једне веће базе можемо очекивати и наше врхунске спортисте. Општина је велики акценат дала на омладинску политику, и на томе им се посебно захваљујем, са врло снажном Kанцеларијом за младе, активним омладинским клубом, локалним акционим планом који је врло искоришћен и са свим механизмима које даје омладинска политика са активним организацијама, врло снажним ђачким парламентом, и то је показатељ и пример како једна општина са дугом традицијом може у свим сегментима да се оствари. Да пружи могућност младима и деци да размишљају о својој будућности, али и садашњости, на територији своје локалне самоуправе. Хвала Милану и његовој помоћници Дубравки, првенствено на повећаном буџету за спорт ове године, где се јасно показује та тенденција улагања у спорт. Али првенствено, да из ове базе у овом клубу који је у нижем рангу такмичења са великим бројем деце, где су се деца вратила у клуб, пошаљемо јасну поруку да данас размишљамо о будућности, о нашем подмлатку, о нашој деци – рекао је министар Удовичић.

ГАЛЕРИЈА

Извор: https://www.025info.rs/