МИХАЈЛОВИЋЕВА ПОСЕТИЛА АПАТИН: ЗА ПУТЕВЕ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ 4,5 МИЛИЈАРДИ ДИНАРА

06.08.2019.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, посетила је данас Апатин и са начелником Западнобачког округа и председницима локалних самоуправа из овог краја одржала састанак на тему инфраструктурних пројеката.

Михајловићева је том приликом истакла да се данас разговарало о текућим пројектима у области друмске, железничке и комуналне инфраструктуре, те да су направљени планови шта ће се реализовати до краја ове, а који пројекти ће започети наредне године.

“Само у одржавање и реконструкцију путева улажемо 4,5 милијарди динара ове и следеће године. Ове године радимо пројектно-техничку документацију за брзу саобраћајницу Врбас-Кула-Сомбор и у републичком буџету за 2020. планираћемо средства за реализацију пројекта. Поред тога, радиће се и реконструкције пруга и пружних прелаза. Такође, разговарали смо и о луци Апатин, ми од ње нисмо одустали јер је лука будућност у привредном развоју општине”, рекла је Михајловићева.

Душан Марјан, начелник Западнобачког округа, рекао је да је данас одржан конструктиван састанак на теме важне за грађане овог краја и да се једино оваквим заједничким радом могу постићи већи и значајнији резултати.

Милан Шкрбић, председник општине Апатин, захвалио је потпредседници Владе и њеном тиму на посети, рекавши да је ово први пут да се у општини одржава састанак на тако високом нивоу. 

“Данашњи састанак треба да буде пример и за све остале ресоре - комплетно министарство и општинске управе, да на лицу места решавамо проблеме и дефинишемо приоритете за наредни период”, рекао је Шкрбић. 

Дамјан Миљанић, председник општине Кула, рекао је да су у овој локалној самоуправи покренуте бројне инвестиције у друмској, железничкој и комуналној инфраструктури и да се пројекти реализују у сарадњи са Министарством.

Латинка Васиљковић, председница општине Оџаци, носи позитивне утиске са састанка на ком су договорени конкретни кораци како би проблеми који тиште мештане ове општине били решени.

“Након посете председника Александра Вучића, данас смо одржали састанак са потпредседницом Владе и договорили конкретне активности које ћемо реализовати уз помоћ Министарства, али и „Путева Србије“ и „Железница Србије“”, рекла је она. 

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић рекао је да је данас изнео проблеме грађана овог града и да су поједини пројекти у току, док је договорена и реализација нових заједничких активности.