КРЕНУЛА ПОДЕЛА ЗАШТИТНИХ МАСКИ У АПАТИНУ

06.04.2020.

Претходних дана, заштитне маске за вишекратну употребз дељене су у свим насељеним местима апатинске општине, а од данас подела креће у Апатину.

Штаб за ванредне ситуације општине Апатин успео је да обезбеди преко 30 хиљада заштитних маски за сваког грађанина општине Апатин. Као и средство за дезинфекцију, маске ће делити волонтери којима дугујемо велику захвалност јер су свакодневно ангажовани у неколико смена. Они ће данас  обићи сва домаћинства у Апатину, као што су претходних дана учинили исто и по селима, како би сваки наш грађанин добио по једну маску. – рекао је председник општине Апати и командант штаба за ванредне ситуације Милан Шкрбић

Маске су за вишекратну употребу, што значи да могу да се перу након употребе. Најбоље их је искувати, прећи пеглом када се осуше и биће поново спремне за употребу.

Апелујем још једном на све наше суграђане да редовно носе маске, нарочито у непосредном контакту са људима. Посебно наглашавам да се у ситуацији у којој се налазимо остане у кући и избегава сваки излазак. Лепо време иде, искушења су велика код многих, доста људи се овог викенда налазило на апатинским излетиштима, а ја вас све заједно молим да не ризикујете животе својих ближњих и себе тако што ћете се недолично понашати.  – поручио је Милан Шкрбић

Шкрбић се на кају конференције још једном захвалио волонтерима који су се одазвали данашњој акцији, такође се захвалио и свим лекарима и медицинском особљу који су свакодневно на првим линијама одбране од вируса, а посебно и свим радницима маркета који свакодневно раде и непосредно су у контакту са људима, на стрпљењу и пожртвовању.