КРЕЋЕ ДРУГИ КРУГ ГЛАСАЊА ЗА РЕАЛИЗАЦИЈУ ПРОЈЕКАТА

22.11.2019.

Након првог круга гласања, у ком су грађани општине Апатин имали прилику да изнесу предлоге пројеката који би да са реализују у нашој општини, издвојени су они који су највише пута предлагани.

У конкуренцији где је стигло преко 500 предлога и идеја, издвојено је шест од којих ће онај који освоји највећи број гласова у другом кругу анкете која ће се спровести од 26.11. до 05.12. у току следеће године бити реализован из средстава прикупљених од пореза на имовину.

Треба истаћи да смо морали идеје да ускладимо са буџетом на који можемо да рачунамо, те да ће пројекат који грађани одаберу у другом кругу гласања, догодине бити сигурно реализован. Овом приликом се захваљујем свим грађанима који су подржали анкету и сам пројекат у првом кругу, те их позивам да то учине и кроз други круг анкете. Позивам овом приликом да се укључе и сви они грађани који то нису учинили у првом кругу. За крај бих додао и да је постојао јако велики број предлога и сугестија који су оствариви са минималним средствима, те да ћемо их уврстити у буџет општине Апатин за наредну годину, а о чему ће грађани наше општине бити обавештени приликом реализације истих током следеће године. – рекао је начелник општинске управе Апатин Мане Шкорић

Грађани ће наредних дана добити листиће на којима ће бити шест предлога од којих је потребно заокружити један који желе да се реализује, док ће гласачке кутије бити постављене на истим местима као и у првом кругу. Анкета ће у периоду гласања бити доступна и на сајту општине Апатин.

Потсећања ради, општина Апатин учествује у Програму Општински економски развој у Србији фаза 2. –„Реформа пореза на имовину“ који финансира Швајцарска агенција за развој и сарадњу (SDC)  у сарадњи са Министатством државне управе и локалне самоуправе и  Министарства финансија, а спроводи HELVETAS SRB.