ЈОШ ЈЕДАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ БУДУЋИМ МАЈКАМА

15.03.2019.

Општина Апатин започела је са спровођењем још једне мере популационе политике. Наиме, труднице из општине Апатин ће од сада непосредно пред полазак у породилиште на кућну адресу добијати производе потребне за негу мајке и бебе у првим данима живота: хигијенске, козметичке и остале неопходне производе.

Поклон пакете су првим трудницама у програму уручиле Дубравка Кораћ, заменик председника општине и Бранка Бајић, помоћник директора Дома здравља.

-У програм ће бити укључене све труднице које воде и које ће убудуће водити трудноћу у Дому здравља, односно које ми имамо у евиденцији. Идеја је да помогнемо трудницама у том критичном периоду, да не морају да брину о набавци и да имају додатни трошак. Гледали смо да обезбедимо све оне ствари које могу да им затребају у првим данима након порођаја, те да им тако олакшамо и учинимо безбрижнијим тај период , објашњава Бранка Бајић

Она је додала и да ће нови циклус школице за труднице почети ускоро, те да ће будуће мајке бити обавештене о томе у наредним данима.

-Овим активним мерама подржавамо повећање наталитета. Подсетићу да, поред овог програма, већ имамо школицу за труднице, финансијску подршку општине за свако рођено дете, али и модерне јаслице и нова дечија игралишта. Тиме уствари правимо један заокружен систем подршке за породице са децом. На том систему се још мора радити, нарочито у делу здравствене заштите, па зато ове године планирамо велику реконструкцију и улагања у Дом здравља, подсећа Дубравка Кораћ.