ГРЕШКЕ У ПРВОБИТНО УРАЂЕНОМ ПРОЈЕКТУ ОДЛОЖИЛЕ ИЗГРАДЊУ ПУТА МОТЕЛ-ВАГОНИ

29.08.2019.

Пут који је ових дана требао по пројекту бити завршен, није још ни започет да се гради. Који су разлози за то и када се планира почетак радова, за апатинске медије говорио је помоћник председника општине Апатин за инвестиције Јевто Милојевић.

Кривац за тренутно стање и одлагање радова је пројектант који је урадио пројекат 2017. године. Пројекат је тада урађен са лошом геодезијом, лошим снимљеним тачкама, висина је погрешена за преко 60 центиметара. Ништа се о томе није знало док се ове године није расписала јавна набавка за изградњу тог пута, док нисмо почели да „колчимо“ и док извођач радова није видео да му се тачке не слажу. Оно што смо тада предузели, јесте да се уради нова геодезија, која је урађена о трошку пројектанта који је направио грешку у пројекту, те да на основу те нове геодезије која је завршена пре три дана, тачније у понедељак, предамо исту пројектантској кући која сад треба да уради пројекат по њој. Очекујем да ће пројекат бити урађен у наредних 7 до 10 дана, те да би након тога могли започети и радови. – рекао је Милојевић

Вредност пројекта је 81 милион динара са пдв-ом, од чега општина Апатин учествује са 52,5 милиона а Министарство привреде 28,5 милиона. Помоћник председника општине Апазин за инвестиције је на крају замолио грађане за мало стрпљења и изразио наду да ће пут бити завршен до краја октобра текуће године.