ГРАЂАНИ ИМАЈУ ПРИЛИКУ ДА ПРЕДЛОЖЕ ПРОЈЕКАТ

10.10.2019.

Након што је у претходном периоду у свим месним заједницама на територији општине Апатин, за чланове Савета месне заједнице и све заинтересоване грађане, одржана презентација „Акциони план за укључивање грађана у процес доношења одлука о трошењу средстава прикупљених по основу пореза на имовину 2019-2023“, следи наредна фаза пројекта. 

Ових дана уз рачуне за комуналне услуге, грађани општине Апатин добиће анкетни листић на којем ће моћи да се изјасне који пројекат би желели да се спроведе од прикупљених средстава пореза на имовину у њиховој општини. Да ли нам требају нова паркиралишта за бицикле, рампе за особе са инвалидитетом, атрактивнија културна понуда, уређен парк у неком кварту или нешто друго, сви грађани ће моћи то да упишу у листић који добију, а исти да убаце у једну од кутија које ће бити постављене у просторијама ЈКП „ Наш дом“ Апатин, Поште, ЕПС-а, услужном центру општине Апатин, односно у канцеларијама свих месних заједница општине Апатин. Анкету је могуће попунити и директно на сајту општине Апатин. Период спровођења анкете у првом кругу је од 15.10. до 25.10.2019. године. Ваш предлог на овај начин има шансу да се нађе на листи приоритета за које ће грађани моћи да гласају у другом кругу. 

О листи предложених пројеката, као и осталим пројектним активностима, грађани ће бити обавштени на сајту и профилима друштвених мрежа општине Апатин, као и путем медија која прате пројекат.