ДАНАС КРЕЋЕ ПОДЕЛА ЗАШТИТНИХ МАСКИ ПО ДОМАЋИНСТВИМА

31.03.2020.

На данашњој седници штаба за ванредне ситуације општине Апатин договорено је да се свим грађанима наше општене поделе заштитне маске које је штаб успео да обезбеди.

Са акцијом се почиње већ данас, где ће први контигент заштитних маски бити подељен у Ромском насељу, јер сматрамо да су тамо грађани највише социјално угрожени и да су вероватно у најмањем броју успели и да набаве заштитне маске. 1200 маски биће данас однешено и подељено по домаћинствима у Ромском насељу, а након тога настављамо у Апатину и свим осталим насељеним местима наше општине. – рекла је заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ

Кризни штаб наше општине успео је да набави контигент од 20000 заштитних маски, те ће бити у могућности да их потпуно бесплатно дели тако што ће се обићи цела општина где ће сваки члан домаћинства добити по једну маску за вишекратну употребу.

Мислим да смо и по овоме јединствени као општина у целој Србији да на овај начин помажемо нашим грађанима. Била нам је жеља да набавимо и рукавице, до сада то нисмо успели, али покушавамо и даље и када то успемо такође ћемо их поделити нашим грађанима. – рекла је Дубравка Кораћ

Заменица председника општине Апатин је додала да заштитне маске неће доспевати у исто време, што значи да ће се наредних дана делити грађанима према количини како буду доспевале, а волонтери ће их достављати до домаћинстава.