ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ВРШИ ОБУКУ ЗА ЗАНИМАЊЕ ГЕРОНТОДОМАЋИЦА

12.09.2019.

Апатински Центар за социјални рад у сарадњи са Националном службом за запошљавање организује обуку нових шест геронтодомаћица.

-Ове године је Национална служба за запошљавање расписала тендер за обуку, односно за преквалификацију незапослених лица за занимања геронто-домаћица, неговатељица. Ми смо се на овај позив јавили као институција која ће обучавати шест кандидаткиња у трајању од месец и по дана како би стекле квалификације и звање геронто-домаћице. Оне ће се са лиценцом, потврдом о стеченом знању и успешно завршеном акредитовано програму обуке моћи запослити код пружаоца услуга социјалне заштите или установама за смештај одраслих и старих корисника, каже Николина Сучевић, директорка Центра за социјални рад у Апатину.
-Обука се спроводи у просторијама Центра за социјални рад, где ће након теоријског дела који је минимум 20 часова, бити спроведен и практични део на терену, у домаћинствима корисника којима се пружају услуге помоћ у кући, објашњава Сучевићева.

С обзиром на демографску структуру становништва у општини Апатин али и у целој Србији очекује се да ће и у наредном периоду постојати потреба за занимања у вези неге старих особа.

Извор: https://www.radiodunav.com