АПАТИНЦИ ДОБИЛИ НОВО ИГРАЛИШТЕ

01.01.2021.

Ако погледамо у не тако давну прошлост, сетићемо се да осим неколико љуљашки и клацкалица, наши најмлађи суграђани нису имали нити једно уређено дечије игралиште.

Претходних година захваљуући средствима за која је општина Апатин аплицирала, изграђенa су игралишта у улицама др Младена Стојановића и Петра Кочића. Ново игралиште је направљено и у дворишту крај нових јаслица, а једно је изграђено и покрај шеталишта на Дунаву. Са том праксом ће се наставити и у наредном периоду, све док сваки крај нашег града не буде имао уређено игралиште за децу.

Оно што је било тема у претходном периоду, је велико модерно игралиште у Блоку 112. Временски период за његову изградњу се у првом моменту мерио у годинама, јер довести воду, расвету и уредити све како је замислио наш суграђанин који је га је пројектовао Стефан Шћекић, изискивало је огромна средства. На срећу, одговоран рад општинског Оделења за привреду и финансије, омогућио је да општина Апатин освоји треће место на конкурсу за општине и градове који ће на најбољи начин урадити реформу пореза на имовину. Захваљујући томе, швајцарски „Хелветас“ је донирао 150 хиљада швајцарских франака, што је значајно убрзало изградњу игралишта у Блоку 112.

Задовољство је кад урадимо нешто јако добро и нешто лепо за наше најмлађе суграђане. Ево нас данас овде на једном могу слободно да кажем међу најлепшим игралиштима у Војводини и шире да прогласимо завршетак радова. Апеловао бих на наше најмлађи суграђане, као и на све наше грађане да користе игралиште максимално одговорно, јер је то једини начин да безбедно и што дуже уживамо у њему, те ће у ту сврху наредних дана бити завршено и постављање видео надзора, рекао је заменик председника општине Апатин Радован Ђукић

Ђукић је на крају излагања искористио прилику да честита свим грађанима Нову годину и Божићне празнике уз жељу да нам свака следећа година започне као и ова, са овако лепим догађајима.