АПАТИН ИМА 96 ЗАРАЖЕНИХ ВИРУСОМ КОВИД 19, ЗАСЕДАО КРИЗНИ ШТАБ

25.11.2020.

Услед повећаног броја заражених од вируса Ковид 19 који је евидентан у нашој општини, те неизбежних контаката који су остварени са оболелима што тренутну ситуацију може учинити много алармантнијом, данас је седницу одржао Штаб за ванредне ситуације општине Апатин и донео следеће препоруке:

  1. Моле се родитељи који имају могућности да организују чување деце, исту не доводе у просторије ПУ „Пчелица“ наредних 14 дана.
  2. Обавештавају се сви грађани општине Апатин, да су у складу са одлуком Републичког штаба за ванредне ситуацији у обавези да и на отвореном простору где је већа концентрација људи (пијаце, тржни центри и сл.) у обавези да носе заштитне маске.
  3. Налаже се ЈКП „Наш дом“ Апатин да од четвртка 26.11. континуирано врши дезинфекцију прилаза јавним установама (Дом здравља, полиција, општинска управа, месне заједнице и др.)
  4. Апелује се још једном на све грађане који су позитивни на вирус Ковид 19, као и оне који су имали контакт са зараженим особама да се стриктно придржавају мера самоизолације у трајању од 14 дана.