ЗАВРШЕНИ ГРАЂЕВИНСКИ РАДОВИ НА ПРВИМ АПАТИНСКИМ ЈАСЛИЦАМА - ЗА СЕПТЕМБАР УПИСАНО СЕДАМДЕСЕТОРО ДЕЦЕ

06.06.2018.

Поводом завршетка грађевинских радова на првим јаслицама у које је већ за 01. септембар 2018. уписано седамдесеторо деце, одржана је конференција за новинаре. Присутним медијима обратиле су се Биљана Мандић, директор ПУ ,,Пчелица'' и Дубравка Кораћ, заменик председника општине Апатин.

Кораћ није крила задовољство што су грађевински радови завршени и истакла је следеће:

- Ради се о једној од најважнијих инвестиција у општини Апатин у овој години. У питању је инвестиција вредна око 40 милиона динара, а која ће директно утицати на квалитет живота грађана наше општине. Уз подршку Министарства привреде, односно Фондације ,,Градимо заједно'', локална самоуправа је нашла снаге и воље да ове јаслице данас изгледају овако добро. Пуно се уложило на најбоља могућа архитектонска решења, радило се предано и на самом унутрашњем уређењу. У наредних месец дана очекујемо да јаслице буду опремљене и да од 01. септембра крену са радом. Изузетно нам је драго што су капацитети попуњени и желела бих овом приликом да се захвалим на разумевању директорки и осталим запосленима у ПУ ,,Пчелица'', јер смо уместо предвиђене сале за састанке коју су желели, због великог броја пријављених, и ту салу претворили у собу за боравак деце. У коначници, овај објекат има 4 собе за децу, трпезарију, кухињу и све остале пратеће просторије, а које су неопходне за квалитетан боравак деце у јаслицама, рекла је Кораћева.

- Објекат је прекрасан, у шта сте сад могли и сами да се уверите. Задовољава све нормативе прописане правилником који регулише овај вид делатности. Овог момента је у јаслице уписано седамдесеторо деце. Предвиђене су 4 васпитне групе, подељене у 4 радне собе, а које су подељене према узрастима. Имаћемо две групе узраста од 2 до 3 године, једну од 1 до 2 године и једна за бебе од 6 месеци до годину дана.Ове јаслице су фантастичан вид нових услуга које пружамо породицама општине Апатин, а велики број уписане деце доказ је за потребом овакве врсте услуге у нашој општини. С тим у вези, заиста морам још једном да захвалим нашем оснивачу, општини Апатин, тим младим људима који су препознали приоритет у средини у којој живимо, рекла је Биљана Мандић.

Према речима директорке ПУ ,,Пчелица'', апатинске јаслице биће међу најлепшима у нашој земљи, јер, како сама каже, обишла је велики број јаслених објеката у Србији и иностранству и по стандардима не заостајемо ни за ким од њих.

- Као и сам објекат, и опрема која ће ускоро бити у њему је бајковита. Кад томе додамо дидактичка средства, игровне материјале и играчке, и наравно оно најважније - децу.

Извор: www.025info.rs