ЗАВРШЕНО УРЕЂЕЊЕ ГРАДСКЕ ПЛАЖЕ, ЧУВАЈМО ЈЕ ДА НАМ ТРАЈЕ

21.07.2017.

Постављањем стене за пењање и ватерполо терена, градска плажа у Апатину добила је свој коначан изглед. Поводом завршетка радова на уређењу градског купалишта  организована је конференција за медије, а на којој је Милана Срдић, координатор Канцеларије за младе, истакла значај ове инвестиције коју је изнела општина Апатин.

Локална самоуправа увидела је да је уређење градске плаже у Апатину једна од битнијих ставки, не само за нашу локалну заједницу, већ и шире. С тим у вези,  уређење купалишта нашло на листи приоритета за ову годину. Поред воденог мобилијара, постављени су сунцобрани и лежаљке, али смо пре тога морали да одрадимо велики посао који се односи на рефулацију песка и чишћење простора на плажи. Постављене су и кабине за пресвлачење, бициклане, као и нове канте за отпатке, па се надам да ћемо сви заједно водити рачуна о плажи и да ће она из године у годину изгледати све боље, истакла је Срдићева.

Координаторка КЗМ Апатин додала је да је безбедност купача на првом месту, те су у складу са тим постављене и чуварске кућице где два чувара свакодневно мотре на безбедност купача. Такође, постављена је сајла и знаковна сигнализација како би купачи били безбедни и од скутера и осталих моторних пловила.

 


- Овако уређена плажа само нам даје задатак да смишљамо нове активности. Као координаторка Канцеларије за младе, могу још да искористим прилику да најавим летњу спортску лигу, а нека такмичења моћи ће се одвијати на самој плажи. Очекује нас и Дан младих, Beach fest, журке. Надам се да ћемо успети организовати и игре на води, јер сад и за то имамо могућности. Овом приликом позивам све младе који имају неку идеју да контактирају КЗМ, рекла је Милана.