ЗАВРШЕНЕ НАЈПОСЕЋЕНИЈЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ У ИСТОРИЈИ АПАТИНА

10.07.2017.

У Плавој сали Скупштине општине Апатин одржана је конференција за новинаре поводом управо завршених 54. Апатинских рибарских вечери. Конференцији су присуствовали Милан Шкрбић, председник општине Апатин, и Данијел Ајдук, директор ТО Апатин.

Од Ајдука смо, између осталог, сазнали да, осим што је буџет у старту био смањен за готово 2 милиона, организатор је додатно уштедео и укупно је за овогодишње Рибарске вечери потрошено око 5,5 милиона, што је најмање икад утрошен износ за ову манифестацију.

Само за закуп јавне површине приходовано је милион динара, по конкурсу је од Покрајинског секретаријата за пољопривреду добијено 700.000 динара, ту су и средства од стране генералног спонзора, Апатинске пиваре Апатин, тако да су нас овогодишње Апатинске рибарске вечери практично коштале 2.700.000 динара. Званичне процене су да је кроз Апатин у претходна 4 дана прошло 60.000 људи, скувано је 270 такмичарских паприкаша, потрошена тона рибе, бесплатно је подељено близу 400 порција апатинског аласког паприкаша. Смештајни капацитети на територији целе општине били су комплет испуњени, угоститељи су презадовољни приходима. С обзиром на све наведено, 54. Апатинске рибарске вечери с правом можемо назвати најуспешнијом и најјефтинијим икад, рекао је Данијел Ајдук, директор ТО Апатин.

Милан Шкрбић, председник општине Апатин, истакао је како 14 година уназад активно учествује у организацији Апатинских рибарских вечери, три пта је чак био и председник Организационог одбора.

- С обзиром на моје дугогодишње искуство у организацији Апатинских рибарских вечери, слободно могу да тврдим да су ове 54.-те најбоље до сад. Похвалио бих фантастичну организацију ових младих људи, јер су направили сјајан посао. Прво што су урадили јесте одлично промовисање Рибарских вечери, а што се показало кроз рекордну посећеност Апатину, нарочито трећег дана. Увођење котизације за такмичење у кувању паприкаша појединци су критиковали. Јесмо ризиковали тиме, али морали смо да размишљамо тржишно. Није нам био циљ да зарадимо, само да покријемо најосновније трошкове, трошкове рибе, и да будемо на нули. На такмичењима тог типа у целој земљи одувек су се плаћале котизације и то од 2.500 до 5.000 динара. Код нас је то свега износило 1.500 за ,,Златни котлић'', односно 2.000 динара за Отворено првенство и сад видимо да нисмо погрешили, јер је и са те стране оборен рекорд. На Отвореном првенству Апатина било највише пријављених такмичара икад, рекао је Шкрбић и додао како је посебно поносан на чињеницу да смо сви заједно били сјајни домаћини, а што потврђује и чињеница да се није десио ни један једини инцидент.

Шкрбић и Ајдук захвалили су свима који су помогли да се реализују 54. Апатинске рибарске вечери, захвалили су медијима који су се својски потрудили да испромовишу манифестацију на прави начин и на крају, захвалили су се грађанима општине Апатин што су били сјајни домаћини.

Изузетно задовољни оствареним, организатори су себи задали тежак задатак, да макар буду подједнако добри у реализацији 55. Апатинских рибарских вечери, ако не и бољи.