УСПЕШНО ПРЕДСТАВЉАЊЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА И ПРЕУРЕЂЕЊЕ ПРОСТОРИЈА АПАТИНСКЕ МАРИНЕ

16.01.2019.

Привредна комора Србије и Привредна комора Војводине предводиле су протеклог викенда привредну делегацију из Републике Србије  на Међународном сајму туризма „Ferien“ у Бечу. Овај сајам је од бројних туристичких сајмова који се организују у Аустрији, а највећи је тог типа.

Како сазнајемо од Љуљане Крец, директорке апатинске марине, ово је био један од највећих сајмова на којем је Јавно предузеће за управљање путничким пристаништем и марином ,,Апатин'' учествовало, а захваљујући активностима Привредне коморе Војводине и Привредне коморе Србије, ове године је апатинска Марина добила прилику да има бесплатан штанд.

- Ово је веома значајно, не само за наше предузеће, већ и за осталих 20 учесника, колико нас се укупно представило из Србије. У питању је један изузетно велик и посећен сајам. Било је преко 80 земаља учесница, а сајам је обишло преко 155.000 посетилаца. То је за нас био велик изазов, а представљање на тако значајном сајму може само да унапреди наше пословање, рекла је Љиљана Крец.

Према речима Крецове, на овом међународном сајму представили су не само своје предузеће већ и целу општину Апатин, а такође и компанију која поседује речне крузере, Dunav Serv Shipping, а која послује управо у нашем граду.

- Морам да кажем да је владало заиста велико интересовање за нас, јер опште је познато да је апатинска марина прва на уласку у Србију, као једина међународна марина на целом току Дунава кроз Србију. Од ове године сви путници ће моћи да точе гориво на пумпи 

Како би се ишло у корак са модерним трендовима, ЈП за управљање путничким пристаништем и марином ,,Апатин'' је крајем прошле године преуредило просторије управне зграде.

- Оваквим улагањем првенствено смо направили функционалнији простор. Први утисак када нам гости дођу на смештај сада је много лепши. Рецепција је модернизована, проширена, а увели смо и продају сувенира, као и безалкохолних пића, за све оне који иду на вожњу бродом, а не понесу шта им је потребно, или за посетиоце који долазе јахтама и користе услуге марине, а немају времена да оду до града.

Извор: 025info