УЛАГАЊЕМ У ОПРЕМУ И СРЕДСТВА ЗА РАД ДО ПОБОЉШАЊА КВАЛИТЕТА НАСТАВЕ

10.06.2021.

Захваљујући средствима локалне самоуправе, Техничка школа са домом ученика у Апатину постала је богатија за интерактивну таблу за наставу. Према речима директора школе, Недељка Шарца, пракса је показала да је рад са оваквом врстом учила много лакши и квалитетнији. 

Имамо једну интерактивну таблу, међутим, за школу су то велика средства која треба да се издвоје за то и ова донација нам доста значи, да побољшамо и олакшамо рад и наставницима и ученицима који прате наставу, изјавио је за 025инфо Шарац.

Немања Лакић, професор угоститељске групе предмета у апатинској Техничкој школи није крио задовољство што је табла постављена управо у кабинету куварства.

  • Интерактивна табла ће нам помоћи у подизању квалитета наставе, а планирана је за следећу годину и изградња куварског кабинета. Један део ученика ће пратити теоријску наставу у учионици, а други део ће радити вежбе у кабинету, односно у кухињи и повезаћемо се путем камере, тако да ће ученици на теорији моћи да прате практичну наставу из кабинета куварства.

Након што је локална самоуправа на територији општине Апатин привела крају све велике пројекте када су у питању предшколске установе, на ред су дошле и установе образовања, те осим промоције истих како би се што више ђака одлучило да настави школовање у Апатину, креће се и са улагањима у опрему и средства за рад.

  • Пре две недеље смо имали част да угостимо ученика Стефана Терека и његовог наставника Немању Лакића, који су освојили прво место на републиком такмичењу у куварству и они су тада изразили жељу, односно потребу, за једном оваквом таблом, где наставник сматра да би квалитет наставе могао да се подигне на виши ниво уз једно овакво учило. Ми смо заиста реаговали у најбржем могућем року и на неки начин, надам се, подстакли и наградили наставника за његов труд и надамо се да ће и ученици постизати све боље резултате, рекла је Дубравка Кораћ, председница општине Апатин.

 

Извор 025инфо