У ЗГРАДИ СО АПАТИН ОДРЖАН ПРИЈЕМ ЗА ШАХИСТКИЊУ МАРИНУ ГАЈЧИН

10.11.2017.

У Плавој сали општине Апатин организован је пријем за Марину Гајчин, младу Апатинку, која се управо вратила са Европског првенства у шаху које је одржано на Криту, одакле је донела сребрну медаљу.

Заменица председника општине, Дубравка Кораћ, честитала је Марини и рекла јој како је општина Апатин изузетно поносна на њу. Кораћева је додала да Маринини резултати показују да је шах с правом стављен у прву категорију спорта, када је у питању финансирање клубова са територије наше општине. Марко Ђумић, секретар СО Апатин, уручио је нашој ,,сребрној'' шахисткињи цвеће, а након тога уследио је неформални разговор са младом Апатинком.

Марина Гајчин на пријем је дошла у пратњи свог оца Синише, а, осим Кораћеве и Ђумића, пријему су присуствовали и Слободан Бачић, секретар Спортског савеза, Милана Срдић, координатор КЗМ, Давид Нађ, помоћник председника општине за националне мањине и Бранислав Ристовски, капитен пригревачког Шах клуба за који игра Марина.

Подсећања ради, на сениорском првенству Европе у шаху које је одржано у Грчкој, апатинска шахисткиња Марина Гајчин је освојила сребрну медаљу појединачно у женској конкуренцији на петој табли. Она је првенство завршила са 5,5 поена из 6 партија. Овим резултатом Гајчинова је свој деби у сениорској репрезентацији завршила као најуспешнији члан репрезентације Србије у мушкој и женској конкуренцији, и освојила је једину медаљу за Србију.

О самим утисцима са првенства за медије је изјавила Марина Гајчин.
- Веома сам задовољна оствареним резултатом и пруженим партијама на Европском првенству. Овај успех је доказ да могу да се носим са велемајсторкама и шахисткињама које системски раде много више од мене. Мени је било изненађење што су ме уопште позвали у репрезентацију, без обзира што мислим да имам снагу. Мислим да сам искористила своју прилику и показала сав свој таленат, рад труд и улагања, рекла је Марина и додала да су свих шест мечева били изузетно јаки, а да су противнице биле јаче од ње и по рејтингу и по титули, па је 5,5 бодова из шест партија фантастичан успех.