У ПРИГРЕВИЦИ ТРЕНУТНО У ТОКУ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ АТАРСКУХ ПУТЕВА, ТЕРЕТАНЕ НА ОТВОРЕНОМ И ИЗЛЕТИШТА НА „МОТЕЛУ“

28.09.2018.

Претходних дана кренули су радови на изградњи и уређењу атарских путева у Пригревици, а уједно је ово први пут да се тако нешто реализује у овом селу општине Апатин. Пут дужине од око 900 метара би требао да буду урађен по свим нормама атарских путева које подразумевају коришћење туцаника, асфалта и израду прилаза њивама.

-Одабрали смо још од радније простор на коме се налази највише пољопривредника, а таквих атарских путева ће у будућности бити много више. Морамо да будемо коректни и према пољопривредницима који годишње издвајају значајна средства за закуп земљишта и ако смо поштени у нашим намерама део тих средстава морамо да уложимо у овакве сврхе како би њима додатно олакшали послове.- изјавио је Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин за инвестиције.

Општина Апатин ће у овом пројекту вредном преко 31 милион динара учествовати са 20 милиона, док ће се остала средства добити од Покрајинског секретаријата за пољопривреду.

Планирана средства ће бити искориштена за изградњу атарских путева у Пригревици и Сонти, а према речима помоћник председника општине Апатин за инвестиције наредне године у ову причу биће укључено и Свилојево и Купусина.

-Ово је тек почетак, али мислим да је прави пут и надам се да ће пољопривредници бити задовољни. У овом облику у општини Апатин се до сада нису правили атарски путеви, сигурно да је било некаквих радова али ове је један корак напред који ће обезбедити лакши превоз и приступ њивама, а уједно и доста земље са гума пољопривредних машина ће отпасти на тим путевима како се не би износиле на главне саобраћајнице. – казао је Милојевић.

У истом селу ће у уторак 2. октобра свечано бити отворена теретана на отвореном које се ових дана завршава и представљаће место где ће мештани овог села моћи да проведу време вежбајућу и промовишући здраве стилове живота.

Пројекта за ову теретану урадила је Оливера Јовановић, мастер инжењера архиктектуре и ова прелепа теретана ће красити сам центар Пригрецвице.

-Реализацију овг пројекта помогао је Покрајински секретаријат за спорт и образовање са 2,5 милиона динара, а општина је за овај посао издвојила око 3 милиона динара и мислим да ово што је урађено, урађено на високом нивоу и да се овакве теретане не би постидео ни један београдски кварт. – рекао је Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин за инвестиције.

Тренутно се монтирају справе и ради се на уређењу површине од 250 квадрадних метара на место некадашње фискултурне сале како би крајњи резултати рада изгледали баш онако како је то госпођа Јовановић испројектовала.

Извор: www.radiodunav.com

Фотографије са радова