У ГАЛЕРИЈИ МЕАНДЕР ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕДИЈЕ ПОВОДОМ ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ФЕСТИВАЛА КРАТКЕ ФОРМЕ

26.09.2018.

У среду, 26. септембра, у Апатину почиње трећи по реду Фестивал кратке форме, под називом “Потпис”. Тим поводом, у галерији Меандер ј одржана конференција за медије, на којој су се присутнима обратили директорка Општинског културног центра, Данијела Обрадовић, као и њени сарадници.

- Од 26. до 28. септембра биће одржан трећи по реду фестивал „Потпис“. Сви садржаји ће бити потпуно бесплатни. На овај начин желимо да наградимо нашу верну публику која ће имати прилику да погледа садржајан и квалитетан програм. Фестивал у свом програму садржи два међународна конкурса и конципиран је тако да у њему учествују само врхунски професионални уметници. То је уједно и пресек делатности апатинског Културног центра, јер обухвата све оно чиме се ова установа бави, истакла је Обрадовићева. 

О књижевном делу програма говорио је Златко Васић.

- Првог дана манифестације,  26. септембра, од 19 сати у апатинској библиотеци биће уручена награда “Миодраг Борисављевић” за најбољу кратку причу у 2018. години, а овогодишњи лауреат је Милица Петровић, да би већ дан после, од 10 сати, у Вишенаменској сали ОШ “Жарко Зрењанин” гостовао писац Виолета Бабић, а која ће са ученицима урадити неколико вежби из језика и успут промовисати своје књиге, рекао је Васић.

Милорад Баста, уредник филмског и музичког програма Фестивала ,,Потпис'' рекао нам је да ће у среду, 26. септембра, у великој сали Кутурног центра у 20 сати почети филмско вече, са ретроспективом филмова са међународног фестивала “Хризантема 2017.”, а такође је и за петак, 28. септембар, са почетком од 20 сати, на истом месту најавио фантастичан концерт под називом “Музичка Кутија” у изведби дуа Марија Лазић (Обоа) и Горана Ћургус (Харфа).

Душан Гладић, позоришни уредник Фестивала, није крио одушевљење што ће нам ове године, у оквиру ,,Потписа'', у Апатину гостовати велики глумац Милан Цаци Михаиловић.

- У четвртак 27. септембра, од 20 сати, сви љубитељи позориста имаће прилику да погледају комедију под називом “Цацијем успоменар” у изведби Милана Цација Михалиовића. Публика ће моћи да чује занимљиве анегдоте из богатог позоришног и филмског живота Цација Михаиловића. Представа је заиста изузетна и искрено се надам да ће се допасти нашим суграђанима, рекао је Гладић.

Петак 28. септембар, обележиће отварање међународне изложбе “Еx Либрис”, а које је заказано за 19 сати, када ће бити проглашен и најбољи рад. Према речима Јоване Момчиловић, уреднице ликовног програма ,,Потписа'', и ове године је пристигао велики број радова, и то из 17 земаља, од око 30 аутора. Овогодишње теме су биле ,,Снови'' и слободна тема.

Програм:

 

  1. септембар

19ч

Народна библиотека “М. Борисављевић”

Додела награде “М. Борисављевић” за најбољу кратку причу у 2018. години

говоре писци: Угљеша Шајтинац и Златко Васић

20ч

Велика сала Културног центра

Ретроспектива филмова са Међународног фестивала “Хризантема”

говори др Мирослав Стојисављевић

 

  1. септембар

09:55ч

ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин

Сусрет са писцем, Виолета Бабић

20ч

Вече са глимцем, Милан Цаци Михајловић

 

  1. септембар

19ч

Галерија Меандер

Отварање Међународне изложбе “Еx либрис” и проглашење најбољег рада

говори Јована Момчиловић

20ч

Велика сала Културног центра

Музичка кутија

Марија Лазић – обоа

Горана Ћургус – харфа

Извор: www.025info.rs