У АПАТИНУ СВЕЧАНО ОТВОРЕНА МАНИФЕСТАЦИЈА СУНЧАНА ЈЕСЕН

05.10.2018.

Другу годину за редом, у Апатину је организована манифестација под називом ,,Сунчана јесен''. Овај догађај подржала је локална самоуправа, а организатор је Туристичка организација општине Апатин, уз помоћ УГ ,,Апатинске вредне руке'', Удружења љубитеља природе ,,Франц Шпајзер'' и Удружења за културу ,,Река''.

За разлику од претходне, ове године ће ,,Сунчана јесен'' трајати два дана, те ће Апатинци у центру града, осим данас, моћи посетити ову манифестацију и сутра, 6. октобра.

Данас, петак - 5. октобар, програм је почео око 10 сати и трајаће све до 18, тако да још увек није касно да дођете. Осим великог броја штандова са рукотворинама, разним сувенирима, домаћим прехрамбеним производима, накитом и цвећем који се могу купити, током дана биће организоване и различите атрактивне активности, међу којима су бирање најлепше и најукусније теглице, најстарије рукотворине, најлепшег штанда, а биће одржано и такмичење у лупању беланаца. У поподневним сатима, све присутне ће забављати тамбурашки оркестар ,,Дунавски бисери'' из Апатина.

Манифестацију ,,Сунчана јесен'' свечано је отворила Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин, поздравивши све присутне у име локалне самоуправе.

Изузетна ми је част и задовољство да се ова лепа манифестација одржава по други пут у нашем граду. Оно што могу, то је да дам обећање да ће општина Апатин увек подржати овакве догађаје и било би ми веома драго да Сунчана јесен постане традиција. Свим излагачима желим успешна ова два дана, надам се да ће одзив посетилаца бити велик  и да ће нас ово лепо време послужити до краја дана и сутра, рекла је Петровићева.

Други дан ,,Сунчане јесени'', а који ће бити одржан сутра, 6. октобра, такође у улици Српских Владара у Апатину, обележиће изложба цвећа и меда, у организацији Удружења ,,Франц Шпајзер'', а такође и изложба Удужења ,,Река''.

Осим изложбено продајне изложбе, другог дана манифестације одржаће се и такмичење у аранжирању, за шта су обезбеђене вредне награде.

Извор: www.025info.rs