СВЕТСКИ ПРВАЦИ У БАСКЕТУ 3 НА 3 СУТРА НА ОТВАРАЊУ ТЕРАНА У АПАТИНУ

12.09.2017.

Отварање спортских терена у дворишту апатинске гимназије заказано је за среду 13.09.2017 тачно у подне. Поред представника локалне самоуправе, на отварању ће присуствовати директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, покрајински секретар за омладину и спорт Владимир Батез и баскеташи Србије који су освојили титулу првака света у баскету 3x3 у Гвангџуу (Кина).

Екипа са новосадском Лимана Душан Домовић-Булут, Дејан Мајсторовић, Марко Ждеро и Марко Савић  освојили су и премијерно издање СП 2012. године у Атини, док су 2014. поражени од Катара у финалу у Москви. На кров света су се вратили 2016. победивши у великом финалу  Сједињене Америчке Државе 21:16, а кош за победу постигао је најбољи баскеташ планете Душан Домовић Булут, три минута пре истека времена!

Представници локалне самоуправе позивају спортске рекреативце, клубове, као и све  грађане општине Апатин да својим присуством сутра у 12 часова увеличају овај догађај. Потсећамо све да након свечног отварања терена КЗМ организује такмичење у шутирању тројки.

Видео о баскеташима