СВЕ ВЕЋИ БРОЈ ТУРИСТА ПОСЕЋУЈЕ ОПШТИНУ АПАТИН

13.02.2019.

У просторијама Туристичке организације Апатин одржана је конференција за медије на којој је директор ове установе Немања Јовић говорио о повећању броја туриста, чија тенденција раста је настављена и у прошлој години, што потврђују званични подаци који су стигли из републичког завода за статистику.

И ове, као и претходне године забележен је раст броја туриста, као и раст броја ноћења. У односу на 2017. годину, раст броја туриста у 2018. је 21,57% , односно 14,7% или око 8000 ноћења више негу у 2017. Резултат који је напревљен добија још више на вредности и значају ако се упореди са 2016. годином, у односу на коју је већи број посета туриста нашој општини за 47,51%, односно у броју ноћења за 17,6%. Резултат је премашио наша очекивања и у наредном периоду ћемо наставити да радимо овим темпом. – поручује директор Туристичке организације Апатин.

Као један од разлога за повећања броја туриста, Немања Јовић истиче специјалну болницу за рехабилитацију Бању Јунаковић која је томе допринела модернизацијом и проширењем својих садржаја и понуда, а ту су и ваучери Владе Републике Србије за туристичка путовања у домаћим оквирима који су дали свој допринос, на крају свој допринос овом резултату је дала и Туристичка организација општине Апатин својим манифестацијама.

Како би се проценти додатно повећали, на предстојећем сајму у Београду је планирана промоција новог туристичког водича који је направљен за ову прилику, а искористићемо прилику и да још једном презентујемо Апатинске рибарске вечери као нашу најважнију и најпосећенију манифестацију. – рекао је Јовић