СПОРТСКИ САВЕЗ ОПШТИНЕ АПАТИН ОБЕЗБЕДИО СРЕДСТВА ЗА УСАВРШАВАЊЕ 4 ТРЕНЕРА ИЗ АПАТИНА

25.05.2018.

У организацији Спортских савеза Апатина, Сомбора и Оџака, на територији Западно-бачког округа, организован је низ предавања потребних за стицање звања оперативног тренера за неколико врста спортова. Договор између спортских савеза поменутих градова, због смањења трошкова, је такав да део предавања буде одржан у Апатину, а део у Сомбору и у Оџацима.

У великој сали Скупштине општине Апатин данас је одржано предавање на тему ,,Основе теорије тренинга'', а предавач је била др Слађана Грујић са Факултета за спорт и туризам из Новог Сада.

Грујићева је похвалила иницијативу Спортских савеза Апатина, Сомбора и Оџака, а за  апатинске медије рекла нешто више о самом предавању.

- У питању је усавршавање и оспособљавање тренера за различите спортове. На предавањима која трају неколико недеља добијају се основна знања потребна за сам процес тренинга. Данас је тема предавања ,,Основе теорије тренинга'', једна од најважнијих тема која им је у пракси неопходна. Од изузетне је важности да тренери стекну лиценце за рад, нарочито ако клубови имају озбиљне планове и програме, а то и треба да буде циљ сваког клуба. Ту је и законски оквир који нам налаже да се лиценце морају поседовати. Свима нам је интерес да тренери, а нарочито они који раде са децом, буду максимално оспособљени, да се што више едукују, усавршавају, јер то је једини пут ка добрим резултатима, рекла је Слађана.

Према речима професорке Факултета за спорт и туризам, уколико неко жели да стекне лиценцу тренера, потребно је да се јави на њихов факултет у Новом Саду, где се периодично формирају групе и организују предавања.

Данашњем предавању у Апатину присуствовао је и Слободан Бачић, председник Спортског савеза општине Апатин, који је изразио наду да ће до краја године бити у могућности да организују бар још један круг оваквих предавања, не би ли што више тренера у Апатину стекло неопходне лиценце.

- Највише полазника у овом кругу предавања управо је из Апатина, укупно девет, од око 25 пријављених. Спортски савез општине Апатин сноси комплетне трошкове за четири тренера, а за које смо проценили да су у овом тренутку неопходни. Надамо се да ћемо већ у септембру или октобру поново организовати овако нешто, захваљујући чему ћемо моћи да обучимо још тренера за спортове који нам недостају, рекао је Слободан Бачић.

Извор: www.025info.rs