САЂЕЊЕМ НОВОГОДИШЊЕ ЈЕЛКЕ ЗАПОЧЕТО КИЋЕЊЕ ГРАДА

23.11.2017.

Данас је на Тргу Николе Тесле у Апатину у склопу новогодишњег кићења града на радост великог броја малишана из предшколске установе "Пчелица" посађена јелка. Тим поводом, медијима се обратила координатор КЗМ Милана Срдић.

За разлику од претходних година, када смо за кићење града поводом новогодишњих празника користили сечене јелке, које би након празничне еуфорије изгубиле намену и бивале уклоњене, ове године смо посадитили једну да нам остане и за наредне године и генерације.

То је можда симболичан, али веома важан искорак у односу ка природи и животној средини и баш због тога је данас са нама оволики број деце. Наша обавеза је да им укажемо на сопствене грешке како их и они не би чинили и да их научимо како да чувају природу и нашу планету.

Ова дивна јелка ће из године у годину бити све већа и грандиознија, али што је најважније улепшаваће наш град и Трг током целе године, а не само за празнике. Такође, на овај начин уштедећемо и средства која се сваке године намењују куповању, постављању и уклањању јелке.

Ову прилику бих искористила да кажем да је сађење јелке први корак овогодишњег украшавања града, следи нам посао око декоративне, уличне расвете, биће још једно изненађење и новина у односу на претходну годину, а финале ће бити постављање клизалишта у другој половини децембра. - изјавила је Срдићева.