СА НАЈМЛАЂИМА У АПАТИНУ ЗАПОЧЕЛО ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДУНАВА

05.07.2018.
  1. јун обележава се као Међународни дан Дунава. Због неповољних временских услова, пригодан програм уприличен поводом овог дана, у Апатину је организован, 04. јула, уз присуство великог броја наших најмлађих суграђана. У сали за конференције на апатинској марини за децу је била организована радионица, у оквиру које су сликали на тему Дунава, а такође и израђивали уникатне магнете са истом тематиком. У име Марине поздравила их је Љиљана Крец, дректорка ЈП за управљање путничким пристаништем и марином Апатин, као и Милана Срдић, координаторка Канцеларије за младе.

Љиљана Крец, у име апатинске Марине, пожелела је малим Апатинцима добродошлицу и увела их у садржаје којима ће присуствовати током дана.

Деца су на креативан начин учила о Дунаву, а о реци, као и животињском свету који у њему живи интересантно предавање им је одржао страствени дугододишњи риболовац и љубитељ реке, Милан Ћопић, председник УСР ,,Буцов'' из Апатина.

Један од дечака, Михајло Сикилић, дошао је припремљен и представницим алокалне самоуправе поклонио диван цртеж Дунава, а за који му је обећано да ће бити урамљен и постављен на адекватно метсто у апатинској Марини.

По завршетку радионице и предавања, деца су се у неколико група провозала бродићем ,,Апатинка'', чиме су посебно били одушевљени.

Малишани која су освојили награде за најбоље радове су:

  1. место Драган Карајица
  2. место Крсман Лука Кршић
  3. место Мила Шакић

Своје награде преузеће на Градској плажи од 18 сати, када се и наставља програм обележавања Међународног дана Дунава у Апатину.

Подсећања ради, на плажи ће у поподневним сатима наши најмлађи, уз звуке тамбурице, кувати апатински рибљи паприкаш. Сви присутни ће моћи да гласају за најлепше фотографије послате на конкурс за Дан Дунава 2018, а у вечерњим сатима ће се приказивати дечији филм на биоскопу на отвореном. Организатори, осим наведеног, најављују и понеко изненађење.

Извор: info.rs