РЕНОВИРАНО ИГРАЛИШТЕ КРАЈ ШЕТАЛИШТА НА ДУНАВУ

28.06.2019.

Пре две године у акцији компаније Coca Cola Апатин је добио ново дечије игралиште које на жалост није дуго трајало, што због тога што није урађено на најбољи начин, а што због велике неодговорност нас грађана општине Апатин.

Данас су у Апатину, дан уочи Дана Дунава, представници ове компаније поново спроводили акцију која је овога пута имала за циљ чишћење дела Дунава око кајак кућице. Велики број волонтера из удружења грађана и спортских клубова се одазвао радној акцији, а подршку је пружило и ЈКП „Наш дом“ Апатин, које се побринуло да сво скупљено смеће буде одвежено, те и да се посаде нове саднице које би кроз неку годину када порасту обезбедиле хладовину на реконструисаном игралишту.

Успели смо да реновирамо нешто што нам заиста није дуго трајало, те апелујем на све грађане који посећују игралиште да га одговорно користе како би што дуже трајало. Дан Дунава настављамо да обележавамо и у суботу на платоу код кајак кућице програмом који почиње од 21:30. Дунав је наш коридор који нас повезује са целом Европом, те ћемо ову традицију обележавања Дана Дунава настављати и наредних година. – рекао је помоћник председника општине Апатин Јевто Милојевић

У склопу реконструкције игралишта, поправљена је љуљашка гнездо, офарбани су дрвени делови на клупи, тартан је добио адектавну подлогу коју до сад није имао, а стари тобоган је замењен новим.