РЕКОНСТРУИСАН ДОМ ЗДРАВЉА, НОВИ ЛИФТ И УЛТРАЗВУК ДО КРАЈА ГОДИНЕ

01.02.2019.

Данас је у великој сали СО Апатин заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ, презентовала апатинским медијима како ће изгледати реконструисан Дом здравља.

Пре свега је идеја да се прошири одељење хитне помоћи, са циљем да се обезбеде бољи услови за рад. Поред тога је идеја и да се прошири медицина рада и да се другачије организује рад на том одељењу јер је ту највећа фреквенција пацијената. – рекла је Кораћева

Локална самоуправа планира и реконструкцију ентеријера Дома здравља, како чекаоница, тако и ординција које ће ове године добити потпуно другачији, модеран изглед какав заслужују сви грађани општине Апатин. Грађани су уједно и инвеститори целог пројекта, јер се исти финансира из средстава месног самодоприноса у висини од 10 милиона, а комплетни радови треба да буду завршени до краја године.

Како би се унапредила примарна здравствена заштита за све грађане општине Апатин, локална самоуправа је у претходном периоду купила два нова санитетска возила, а поред реконструкције Дома здравља, ове године ће бити изграђен лифт. То наравно није све, план за ову годину је и куповина новог ултразвука за који смо конкурисали код Управе за капитална улагања, а уколико нам се не одобре средства из поменуте Управе, општина Апатин ће издвојити тих 5 милиона динара како би грађани општине Апатин до краја године имали ултразвук. – рекла је за апатинске медије заменица председника општине.

ФОТОГРАФИЈЕ ИЗ ПРОЈЕКТА