РЕАЛИЗОВАНА ПРВА ИНИЦИЈАТИВА УЧЕНИЧКОГ ПАРЛАМЕНТА

13.10.2017.

Поводом ,,Дечије недеље'' у згради Скупштине општине Апатин одржан је 03.10.2017 пријем ученика Ученичког парламента. Представнике седмих и осмих разреда ОШ ,,Жарко Зрењанин'' тада су угостили Дубравка Кораћ, заменица председника општине, Марко Ђумић, секретар СО Апатин и Милана Срдић, координатор КЗМ Апатин.

Након излагања заменице председника општине Апатин у ком су ђаци могли да чују када је настао и где први парламент у свету, како функционише парламентарни систем у Србији, а напослетку и у самој општини Апатин, ученици су имали прилику да поставе питања.

Прилику да покрене иницијативу за реновирање спортског терена између улица Ђуре Ђаковића и Ђуре Салаја (код водоторња) искористио је Филип Тришић, а том приликом је од Дубравке Кораћ добио обећање да ће већ почетком недеље терен бити реновиран, а временски услови су реализацију обећања померили за који дан после.

Данас су на терену у јутарњим сатима представници Ученичког парламента имали састанак са заменицом председника општине Апатин и координаторком КЗМ и изразили задовољство што је обећање испуњено. Конструкције кошева су офарбане, табле и обручеви замењени новим, а исцртане су и нове линије на терену.