ПРВАЦИ ДОБИЛИ БОЈАНКЕ „ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ“

24.02.2021.

У општини Апатин су подељени уџбеници - бојанке, чији је аутор Агенција за безбедност саобраћај.  Уџбеници су објављени под насловом „Пажљивкова правила у саобраћају БОЈАНКА“.    

Средства за набавку 221 уџбеника је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја.

Уџбеници су намењени за ученике првог разреда основних школа и то: ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, ОШ „Младост“Пригревица, ОШ „Киш Ференц“ Свилојево, ОШ „Иван Горан Ковачић“ Сонта и ОШ „Јожеф Аптила“ Купусина.

Поделу уџбеника су обавили чланови општинског савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима Општине Апатин, припадници службе саобраћајне полицаје - Полицијска станица Апатин и чланови Организације Црвеног крста Апатин у присуству  педагога, наставника и учитеља.

Уџбеник деци сликовито описује важност правилног понашања у саобраћају, у ситуацијама у којима се деца могу свакодневно наћи,  намењена је њиховим годинама, у којој је главни лик њихов пријатељ Пажљивко, који зна све о саобраћају.

Овим чином Савет за безбедност у саобаћају Општине Апатин, наставио је активности  на едукацији, усвајању и подизању саобраћајне културе код најмлађих.