ПРВА ГРУПА ПОЛАЗНИКА ЗАВРШИЛА БЕСПЛАТНУ ШКОЛУ ПЛИВАЊА У АПАТИНУ

13.07.2018.

2. јула, у организацији Спортског савеза општине Апатин, започела је бесплатна школа пливања за децу која живе на територији општине Апатин.

Јуче је прва група завршила своју обуку, а додељено је 54 дипломе за малишане који су успешно завршили школу пливања.

Подсећања ради, почетком априла ове године, Спортски савез општине Апатин најавио је нови пројекат, бесплатну школу пливања која ће бити организована овог лета. Слободан Бачић, секретар Спортског савеза тада је истакао да је веома важно за младе у Апатину да науче да пливају и да ће им обука у томе помоћи.

Обуком, а која је потпуно бесплатна за све учеснике, су обухваћена деца из општине Апатин узраста од првог до четвртог разреда основне школе, а предност у пријави имали су апсолутни непливачи. Укупно се пријавило преко 100 малишана.

Са децом раде квалификовани инструктори, а поред њих на децу мотре и асистенти, јер је безбедност на првом месту. Сваки инструктор води групу од 12 до 15 дечака и девојчица, а један час траје сат времена, након чега деца, уз пратњу, могу да се играју и опусте још пола сата.

Чим временски услови то дозволе, са радом почиње и друга група полазника, а како кажу из Спортског савеза, има их око 70. 

Организатори и реализатори бесплатне школе пливања у Апатину изразили су наду да ће идуће године имати простора за још већи број полазника. Из Спортског савеза још истичу да посебну захвалност дугују Бањи Јунаковић, а  која им је изашла у сусрет и помогла да се обука пливања реализује у најбољим могућим условима.

 

Извор: www.025info.rs