ПРЕУРЕЂЕНА МАЛА САЛА КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА АПАТИН

27.12.2018.

Као што је раније најављено и обећано, отворена је реновирана Мала сала Културног центра Апатин.

- Преуређана Мала сала синоћ је званично отворена, гостовањем музичког састава The Elengatones. Оно што ме посебно радује је да је сала била попуњена готово до последњег места. Убудуће ће се у овој сали реализовати програми мањег формата, рекла је Данијела Обрадовић, директор ОКЦ Апатин.

Обрадовићева се захвалила локалној самоуправи која је имала разумевања да обезбеди средства за реновирање Мале сале.

- Мала сала Културног центра у прошлости је служила за пробе Градског хора ,,Јединство'' и Драмског студија. Пре двадесетак година, када се реновирала Велика сала, у Малој су били одржавани програми мањег формата, те ми је то дало идеју да поново реализујемо активацију Мале сале. У наредном периоду у плану нам је организовање концерата, предавања, монодрама, књижевних вечери и слично, јер је ова сала идеална за такве програме, каже директорка Културног центра.

Мала сала има капацитет од 60 места, што је сасвим довољно да се испуне захтеви програма мањих формата. На синоћњем концерту музичког састава The Elengatones  публика је имала прилику уживати у изузетном наступу маестралних Душана Поповића-Липовца на гитари и Бојана Кртинића-Баха на кларинету. Сви присутни од Културног центра су на поклон добили књигу ,,Непознат крај'', аутора Душана Радивојевића. 

Извор: 025info.rs

Фотографије