ПОЧЕЛА ПЕТОДНЕВНА ОБУКА ЗА ПОКРЕТАЊЕ СОПСТВЕНОГ ПОСЛА

05.10.2017.

У организацији новосадског хуманитарног центра који реализује програм SEED, данас је у великој сали СО Апатин започела петодневна обука за покретање сопственог посла. Полазници  у Апатину похађају обуку на тему пружања услуга помоћи у кући старим лицима (акредитована обука о покретању сопственог посла у области помоћи старим лицима, социјалној заштита старих, пружању услуга помоћи у кући и основне кућне неге, вештина комуникације са старим особама и др.).

Обуци у Апатину присуствују и полазници из Куле, док је истог дана у Кули започела обука на тему органске производње хране (петодневна обука о томе како се производи храна по органским принципима, шта све може да се производи на органски начин и који су предуслови потребни, који су основни принципи органске и био-производње, какав је законски оквир за бављење овим послом, и др.)

Носилац SEED програма је аустријска организација Volkshilfe Solidaritat. Стручну подршку реализацији програма и изградњи капацитета пружа консултантска кућа „Tara International Consulting“. Програм финансира Аустријска развојна агенција (АДА) средствима Austrian Development Cooperation. Новосадски хуманитарни центар (НСХЦ) реализује SEED програм у Србији, са циљем повећања запошљавања и самозапошљавања циљних група – жена и младих – у општинаа Апатин, Кула, Сурдулица и Владичин Хан.

Полазници обуке, пo завршетку добијају сертификат о положеној обуци.