ПОЧИЊЕ ШКОЛИЦА ЗА ТРУДНИЦЕ У АПАТИНУ

07.12.2018.

У Дому здравља Апатин у току су пријаве за прву групу школице за труднице, која почиње 17. децембра, а обухватиће будуће мајке од шестог месеца трудноће. У питању је стални програм који ће се убудуће редовно одржавати и бити бесплатно на располагању свим трудницама из апатинске општине.

- Школице за труднице су важан вид подршке родитељству и поносна сам што смо покренули такав програм у Апатину. Први циклус у децембру и јануару ће се састојати од седам предавања и покриће све теме од интереса за будуће мајке, каже Бранка Бајић, помоћник директора Дома здравља.

Партнер локалне самоуправе и апатинског Дома здравља на спровођењу пројекта школице је банка матичних ћелија CryoSave, а пројекат су подржали и ланац апотека Galen Pharm, као и брендови Минаква и Хумана.

- Изузетно смо задовољни што смо део овог сјајног пројекта, посебно јер се школица за труднице сада по први пут одржава у Апатину. Искуство показује да је оваква врста подршке будућим мајкама од великог значаја и да им олакшава порођај, а доприноси и квалитетнијој бризи о беби, рекла је Ивана Радак, директорка CryoSave.

Школица ће се одржавати у за ту сврху специјално уређеном простору Дома здравља. Све информације о школици могу се добити у патронажној служби Дома здравља Апатин.