ОТВОРЕНИ НОВИ СПОРТСКИ ТЕРЕНИ У ГИМНАЗИЈИ

13.09.2017.

 

Једно двориште, две средње школе и оронули спортски терени. Овако се до данас говорило о дворишту апатинске гимназије. Још годину или две и терене за одбојку и кошарку би прекрила зелена трава заборава.

До тога ипак неће доћи, јер данас простор на ком су биле те руине изгледа потпуно другачије.

Наиме, пре непуних седам месеци, заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ вратила се из Новог Сада са потписаним уговорима које јој је тада уручио председник покрајинске Владе Игор Мировић. Канцеларија за ЛЕР којом координира  Дубравка Кораћ кроз пројекте општини Апатин донела је од почетка године 85.324.769,10 динара. Тог 24.02.2017 на основу пројекта санације и реконструкције спортских терена у гимназији „Никола Тесла“ , општини Апатин је одобрено од Управе за капитална улагања Војводине  8.184.555,12 динара. До укупне вредности пројекта од 11.296.400,67 динара, средства су издвојена иу буџета општине Апатин.

 

Данас грађани општине Апатина захваљујући том пројекту имају модерну теретану на отворену, терен за баскет по највишим европским стандардима и терен за мали фудбал. Намерно пишем грађани општине Апатин, а не само гимназијалци и грађевинци јер ће терени бити доступни свима који се рекреативно баве спортом, као и спортским клубовимa.

Поред представника локалне самоправе и директора апатинске гимназије, својим присуством, свечано отварање спортских терена, уприличили су директор Управе за капитална улагања АП Војводине Недељко Ковачевић, покрајински секретар за омладину и спорт Владимир Батез, начелник Западно-бачког округа Душан Марјан и баскеташи Србије који су освојили титулу првака света у баскету 3x3 2014 у Атини и 2016 у Гвангџуу (Кина). Први шут ка новом кошу упутио је најбољи баскеташ планете Душан Домовић Булут.