ОТВОРЕН ДУНАВСКИ ЕКО ПАРК У АПАТИНУ

30.06.2017.

 

Поводом прославе Међународног Дана Дунава, у Апатину свечано је отворен Дунавски еко парк. Овај парк један је од седам еко паркова које Coca-Cola Sistem поклања грађанима Србије, као наставак иницијативе очувања водних ресурса.
Изграђен је у складу са високим еколошким стандардима и представља јединствен простор у коме ће грађани моћи да се одмарају, али и едукују о значају заштите слива Дунава, водних ресурса и очувању животне средине уопште. Уз соларно лед осветљење, у парку се налази и дечији плато, клупа која својим обликом симболизује ток Дунава као и кутак за одлагање отпада за рециклажу.


„Након изградње паркова у Новом Саду и Сомбору са великом радошћу отварамо парк у Апатину. Верујемо да ће и у овом граду парк постати место дружења за најмлађе, као и да ће инспирисати посетиоце да додатно допринесу очувању животне средине, чему смо и ми као компанија посвећени“, изјавила је Јована Туфегџић, представник Coca-Cola Sistema у Србији.


У жељи да додатно мотивише грађане да уживају у предивном амбијенту ове највеће домаће реке, Coca-Cola Sistem организовао је вечерњу пројекцију филма „У дивљни“.

 


Парк је изграђен у сарадњи са Управом града, НАЛЕД-ом и Светским фондом за природу (WWF). Coca-Cola sistem у Србији традиционално организује Међународни Дан Дунава у сарадњи са Републичком дирекцијом за воде и бројним партнерима из невладиног сектора, у циљу подизања свести о очување једне од највећих европских река.