ОПШТИНА НАГРАЂУЈЕ ПЕНЗИОНЕРЕ

22.10.2018.

Општинска управа спремила је лепо изненађење за кориснике сениор картица. Подсетимо, сви пензионери из општине Апатин имају право на картицу са којом могу остварити низ попуста на производе и услуге у великом броју продавница и фирми у нашој општини.

Од како је у мају ове године почело пријављивање за Апатинске сениор картице, интересовање превазилази сва очекивања. До сада је подељено преко 1800 картица у два круга, па је у припреми и трећи круг поделе. Општина Апатин је зато решила да награди велико поверење најстаријих суграђана, и то бесплатним туристичким излетима.

У наредном периоду биће организован низ једнодневних излета, а први ће кренути у новембру у Сремске Карловце. Првих 50 добитника ће бити извучено 25. октобра.

У општинској управи наводе да су излети, поред погодности за кориснике сениор картица, својеврстан начин да се као заједница одужимо и одамо признање најстаријим суграђанима. Из општине подсећају да је ово само корак у низу мера којима се апатинским пензионерима побољшава квалитет живота и омогућава активна старост. Новинама у Дому здравља, изградњом лифта и набавком новог санитета већ су почела унапређења у сектору здравства, а следиће их остале области и активности намењене најстаријима.

Из општинске управе наглашавају да ће излети бити редовно организовани, и да циљ овог извлачења није да се награде само најсрећнији, већ да ће сви пензионери добити могућност да учествују. Једноставно, због великог боја корисника сениор картица, неопходно је организовати извлачење. Добитници и детаљи првог излета ће бити објављени након извлачења 25. октобра.