ОПШТИНА АПАТИН ДОБИЛА 11.313.988,32 ДИНАРА ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ

25.07.2018.

Општина Апатин је, у сарадњи са градом Суботица, општином Оџаци и градом Сомбором, аплицирала на конкурс који је расписало Министарство без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, на пројекат који се односи на суфинансирање мера популационе политике. Представницима 61 локалне самоуправе свечано су уручени уговори о додели бесповратних средстава за суфинансирање мера популационе политике. Општине и градови, међу којима је и Апатин, конкурисали су пројектима за поменута средства, путем јавног позива. Обезбеђено је 500 милиона динара за финансирање до 80 одсто укупних улагања локалних самоуправа у подизање природног прираштаја и боље услове живота деце. 

Од Дубравке Кораћ, заменице председника општине Апатин, сазнали смо колико средстава је добила наша општина и на шта ће та средства бити утрошена.

- Укупна вредност пројекта општине Апатин, градова Суботице и Сомбора, и општине Оџаци износи 70 милиона динара, од чега је општина Апатин добила око 12 милиона. Ова средства ће бити утрошена највећим делом на реновирање дечијег вртића у Пригревици (око 8,5 милиона), док ће остала средства бити распоређена за изградњу новог дечијег игралишта, каом и за успостављање школе за труднице, како труднице из општине Апатин не би морале убудуће путовати у Сомбор. Такође, део средстава је опредељен и за одређене невладине организације, културно-уметничка друштва, а која се пре свега баве радом са децом у руралним срединама, рекла је Кораћева.

Према речима Дубравке Кораћ, на нивоу града Сомбора биће успостављен регионални центар који ће се односити на развој пољопривреде, односно помоћи младим пољопривредницима који имају своја газдинства и који ће у центру моћи добити стручне савете и помоћ при аплицирању у одређеним фондовима.