ОДРЖАНА 33. СЕДНИЦА СО АПАТИН

13.09.2019.

Седница је започела усвајањем извештаја Мандатно-имунитетске комисије, те су верификовани мандати новим одборницима СПС-а Владимиру Петровићу и СНС-а Зори Јовановић.

У наредној тачки је разматран и усвојен шестомесечни извештај о извршењу Одлуке о буџету општине Апатин за 2019. године, са извештајем о извршењу средстава самодоприноса за првих шест месеци текуће године.

Наставак седнице обележило је усвајање предлога Одлука о изменама и допунама Одлуке о накнадама за коришћење јавних површина на територији општине Апатин, о спровођењу јавног конкурса за именовање директора јавног комуналног предузећа „Наш дом“ Апатин, као и предлог Одлуке о одређивању назива улица и засеока у општини Апатин о чему постоји детаљан елаборат на сајту Општинске управе општине Апатин у одељку „документи“, поднаслов“остали документи“.

У наредне четири тачке, усвојен је предлог Решења о отуђењу неизграђеног грађевинског земљишта које се налази у урбанистичком блоку 61 у Апатину за које је обављена јавна лицитација, и преносу у својину „Liberland Group“ доо Сомбор, предлози решења о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине непосредном погодбом, ради озакоњења објекта и преноса у својину Рохачек Јовану и Јосипу из Апатина, отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине непосредном погодбом, ради озакоњења објекта и уређења међа и преноса у својину Ковачићек Ивану и Љуби из Апатина, као и предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине путем јавне погодбе, ради озакоњења објекта и преноса у својину Спремо Мирославу из Апатина.

Крај седнице обележиле су кадровске промене у школском одбору основне школе „Младост“ Пригревица и Савету за образовање,културу и спорт.