ОДРЖАНА 25. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ АПАТИН

26.07.2017.

Након што су усвојени записници са 23. и 24. седнице Општинског већа општине Апатин, усвојен је и предлог Одлуке о одобравању поступка давања у закуп пословних просторија - апотеке у Апатину, Сонти, Пригревици, Свилојеву и Купусини.

Скупштинском одлуком, Веће има надлежност да усваја одлуку о постављању летњих башти пословним просторима, па су исте одлуке у трећој, четвртој, петој и шестој тачки усвојене по једна за локале у Пригревици и Апатину и две у Сонти.

У седмој тачки је усвојен предлог Одлуке о давању на коришћење опреме на плажи на Дунаву ЈП за управљање путничким пристаном и марином Апатин. Усвајањем ове одлуке, „Марина“ ће водити рачуна о инвентару на плажи, спасилачкој служби, наплати лежаљки и осталим потребама на плажи.

Усвајањем предлог Правилника о преносу средстава из буџета општине Апатин месним заједницама на територији општине Апатин, усаглађени су износи примања запослених у месним заједницама, и трошкови телефона, интернета, канцеларијског материјала, хигијене, репрезентације и службених возила.

Деветом тачком, усвојен је предлог Решења о одобравању средстава из текуће буџетске резерве  Општој болници у Сомбору др Радивој Симоновић - сала за катетаризацију. Наиме, Покрајина је обезбедила опрему, а болница просторију коју је требало опремити. Општина Апатин је учествовала у изградњи тзв. Ангио сале коју ће у будућности моћи да користе и грађани општине Апатин.


У десетој тачки, усвојен је предлог Одлуке о висини накнаде штете оштећеним лицима настале услед напада напуштених животиња, ради мирног решавања спора. Од фебруара до почетка јула поднето је 25 захтева, са 17 је договорено вансудско решавање спора, док ће 8 захтева ући у судски спор.

Дневни ред је допуњен са четири тачке, па је у првој следећој усвојен предлог одлуке о одобравању покретањa поступка отуђења непокретности у својини општине Апатин уписане у лист непокретности бр. 844 к.о. Апатин. Скупштинском одлуком, Веће покреће поступак отуђења, а након што пореска управа одреди цену, Скупштина ће да одобри Одлуку. Наредном тачком усвојен је предлог одлуке о одобравању покретања поступка отуђења непокретности која је у  6/18 дела у својини општине Апатин, а која се налази у улици Нилоа Тесле у Апатину.

Четрнаестом тачком дневног реда усвојен је предлог Одлуке о избору програма и пројеката којима се из буџета општине Апатин додељују средства за потстицање програма и пројеката од јавног интереса које реализују удружења. Средства су додељена по расписивању конкурса а све по правилнику који је донесен у фебруару текуће године.

Због повећања трошкова која су уследила добијањем на коришћење опреме на плажи на Дунаву која је изискивала ангажовања сезонских радника, усвојен је предлог Закључка о измени Закључка о распореду одобрених субвенција по месецима ЈП за управљање путничким пристаном и марином „Апатин“Апатин.