ОДРЖАНА 18. СЕДНИЦА СО АПАТИН

08.12.2017.

На 18. седници СО Апатин, након што је утврђено присуство од укупно 28 одборника, чиме су створени услови за пуноважно одлучивање, усвојен је и извештај са претходне седнице.

Председник СО Апатин, Драган Растовић, и заменик председника Скупштине, Ника Петровић, поднели су оставке, а Милева Бабић, као најстарија одборница, преузела је заседање Скупштине.

За новог председника Скупштине општине Апатин предложена је Ника Петровић, а за заменика др Драган Растовић. У току је пауза, након које ће одборници, тајним гласањем, одабрати новог председника и заменика СО Апатин.

Већином гласова одборника, 24 за и 4 против, Ника Петровић је изабрана за председника СО Апатин, а са 25 гласова за и 3 против др Драган Растовић је одабран за заменика председника Скупштине.

Након што је утврђен разлог престанка мандата одборника Зорана Игнаца, верификован је мандат. одборника Жељка Декана.

Недељко Брачика, вд директора ЈКП-а ,,Наш дом'', известио је присутне о новој одлуци овог предузећа, а која се тиче обуставе пружања комуналних услуга грађанима који одбијају да исплате своја дуговања. У току је расправа по овој тачки.

Већином гласова одборника, одлука о обустави пружања комуналних услуга неплатишама, је усвојена.

Одборници су на 18. седници СО Апатин усвојили и одлуку о радном времену угоститељских, трговинских и занатских објеката на територији општине Апатин, а које је новом одлуком продужено.

У наредне две тачке донет је предлог решења о преносу јавне својине са општине Апатин на Српску православну цркву, Епархија Бачка, Црквена општина Апатин, а ради изградње цркве, а такође и предлог решења о отуђењу сувласничког удела у непокретности од 6/18 дела у својини општине Апатин на Барјактаревић Виолету.

Буџет је увек тачка која међу одборницима изазове највише расправе, а што ни овог пута није изостало. Ипак, већином гласова, и одлука о буџету општине Апатин за 2017. годину, за период јануар-септембар 2017. године, такође је усвојена.

Наредним тачкама, на 18. седници СО Апатин, усвојен је предлог о образовању Штаба зимске службе општине Апатин, усвојен план зимске службе на јавним путевима у апатинској општини, а такође је усвојена и измена одлуке о именовању Општинског штаба за ванредне ситуације, као и годишњи план рада Општинског штаба за ванредне ситуације општине Апатин. 
 
Одборници су разрешили члана Управног одбора ПУ „Пчелица“ Апатин и именовали новог, да би на самом крају седнице изгласали и предлог Закључка о давању сагласности на употребу имена Апатин у називу продавнице ауто-делова „Ауто Апатин“.