ОДРЖАНА 14. СЕДНИЦА СО АПАТИН

22.06.2017.

На данашњој седници, 22 одборника је разматрало  о 39 тачака дневног реда. 7 одборника је оправдало своје изостанке.

У прве три тачке, након што су констатоване оставке чланова већа Драгана Радојевића и Фриђеша Нађа, на исте функције су предложени и изабрани Марија Ивановић из Свилојева и Милан Шарац из Сонте. 

У циљу уштеде, као и модернизације седница скупштине општине Апатин и општинског већа општине Апатин, преко апликације које ће на таблет уређајима добити, у будуће ће се  сав материјал одборници и чланови већа добијати електронским путем што ће донети уштеду у канцеларијском материјалу и олакшати рад скупштинске службе.

Председник општине Апатин, Милан Шкрбић је изнео планове о саницији пристана који је у јануару пукао под притиском леда, а вредност ове инвестиције биће око 40 милиона динара, а средства за ове радове биће обезбеђена из пројеката.

Одборници су једногласно усвојили одлуку о категоризацији путева у општини Апатин, давању у закуп пословних просторија, као и одлук о суоснивању Јавног предузећа за простороно и урабанистичко планирање и пројектовање „Завод за урбанизам Војводине“ Нови Сад.

Скупштина је разрешила вд директоре Дома здравља, ЈП за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“, ЈКП „Наш Дом“, Центра за социјални рад. Па су на функције које су до сада обављали Бранка Бајић, Недељко Брачика, Сања Бачић и Владимир Вукосав постављени др Ивана Јелић, Љиљана Крец, Недeљко Брачика и Николина Сучевић.

Усвојен је предлог о изменама Статута Предшколске установе „Пчелица“ и Статута Јавног предузећа за управљање путничким пристаништем и марином „Апатин“, а именовани су и разрешени чланови Општинске изборне комисије, Школског одбора основне школе „Жарко Зрењанин“.