ОДАБРАНИ ПРЕДСЕДНИЦИ И ЊИХОВИ ЗАМЕНИЦИ НОВИХ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ АПАТИН

15.08.2017.

На изборима за чланове Савета Месних заједница општине Апатин, а који су одржани  06. августа, грађани апатинске општине изабрали су нове чланове Савета Месних заједница у Апатину, Ромском насељу, Пригревици, Сонти, Свилојеву и Купусини. У свим наведеним местима одржане су 1. седнице у новим сазивима на којима су изабрани нови председници и њихови заменици.

На првој седници у новом сазиву МЗ Апатин, Ника Петровић, заменик председника СО Апатин, честитала је новим члановима на победи и пожелела им успешан рад. Петровићева је нагласила да се нада да ће сви они заједничким снагама успети да остваре зацртане циљеве, на добробит свих грађана општине Апатин.

У новом сазиву МЗ Апатин наредне четири године биће следећи чланови: Слободан Обрадовић, Сања Шијан, Татомир Гуслов, Слађана Касаповић, Александар Јовановић, Раде Чугаљ, др Бранислав Ракетић, Јелена Штетић, Мирослав Ковачевић, Мирјана Милиновић и Милан Ћалић.

За председника Савета МЗ Апатин изабран је Слободан Обрадовић, професор физичког васпитања, док је за заменика изабрана Сања Шијан, професор разредне наставе. Надзорни одбор убудуће ће чинити председник Стефан Давидовић, заменик председника Бојана Гњатовић, као и чланови Јевто Милојевић, Душан Лончар и Далибор Ћопић.

Александра Мачкић, секретар Месне заједнице Апатин, истакла је како ће свој посао обављати вредно и поштено и како ће се трудити да, у сарадањи са осталим члановима Савета, ради за добробит свих грађана МЗ Апатин.

На 1. конститутивној седници Савета МЗ Пригревица констатован је сазив од 9 нових чланова: Горан Несванулица, Никола Мочиновић, Тамара Панџић, Бранислав Наранчић, Милана Вучетић, Драган Миланковић, Никола Ракић, Милица Зорић и Новица Јаковљевић.

Међу новим члановима, за председника је једногласно изабрана Милица Зорић, економиста, док је за њеног заменика одабран Горан Несванулица, техничар пиварства.

- Изузетна ми је част што сам одабрана за председника од стране Савета МЗ Пригревица. Трудићу се да, у сарадњи са локалном самоуправом, оправдам поверење које ми је дато. С обзиром на то да сам била и члан привременог већа, а које је такође већ урадило пуно ствари за село, наставићемо тамо где смо стали. Овде говорим конкретно о постављању чесми на две локацје у Пригревици, о уређењу пригревачког купалишта, сређивању путева и тротоара. Такође, урађен је и пројекат за реконструкцију главне улице у селу, а од Општинске управе  општине Апатин имамо и обећање да ће коначно бити решено и питање сметлишта. Искрено се надам да ћу, уз помоћ осталих чланова Савета МЗ Пригревица, успети да урадим нешто за своје мештане и да ћемо Пригревицу подићи на ноге, рекла је између осталог новоизабрана председница пригревачког Савета МЗ.

На седницама у Пригревици и Сонти, у име Општинске управе, присутне је поздравио и пожелео им успех у будућем раду помоћник председника општине Апатин за инвестиције, Јевто Милојевић.

За председника Савета МЗ Сонта одабран је Дејан Стојаковић, пољопривредник, а за заменика Сања Јакшић, медицинска сестра.

Драган Радојевић, секретар МЗ Сонта истакао је како се нада да ће тим који су Сонћани изабрали да представља њихово село покушати да реши ако не све онда бар већи део проблема у Сонти, а које претходна власт није решила.

- Изазови и проблеми су велики. Трудићемо се да урадимо оно што је приоритетно у селу. Зацртали смо неколико циљева, да урадимо зелену пијацу, затим фекалну канализацију, атмосферску канализацију. Важно је да реконструишемо рубне делове села, да направимо макадам путеве и тротоаре. Жеља нам је да створимо такве услове да млади остану на селу, те да на новом дечијем игралишту које смо скоро направили већ за две године буде дупло више деце него сада, рекао је Радојевић.

Чланови новог Савета МЗ Сонта су: Дејан Стојаковић, Дејана Радојчић, Стеван Михаљев, Стипан Блашковић, Предраг Дураковић, Иван Матић, Саша Крстин, Сања Јакшић и Срђан Ђурђевић.

Свилојево такође има нових 7 чланова Савета Месне заједнице у свом селу, и то у следећем саставу: Маријана Каран, Атила Рижањи, Дијана Радојчић, Флориан Франциа, Сања Мацановић, Тибор Кесег и Велимир Лемаић.

Нови председник Савета МЗ Свилојево је Маријана Каран, угоститељ, док је за заменика одабран Атила Рижањи, професор географије.

У Купусини је такође одржана 1. конститутивна седница Савета МЗ Купусина. На овој седници констатован је нови сазив у следећем саставу: Јанош Бујак, Јожеф Балог, Ева Дубац, Роберт Рекеће, Ласло Гужвањ, Георгина Лимбургер и Петер Живу.

За председника је одабран Роберт Рекеће, млинар, а за његовог заменика Ева Дубац, маст. инж. грађевинарства.

У Савету МЗ Ромско насеље, наредне четири године, становнике овог насељеног места представљаће следећих 7 чланова: Зоран Игнац, Леонардо Игнац, Саво Ђурђевић, Данијел Мишковић, Данијела Игнац, Зоран Балог и Зоран Мишковић.