ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ АПАТИН

25.10.2018.
  1. октобар обележава се као Дан ослобођења града и општине Апатин од фашистичког окупатора 1944. године. Тим поводом, у великој сали Скупштине општине Апатин  одржана је радна седница, 26. по реду, а на којој је присуствовало 24 одборника. На седници се нашла само једна тачка дневног реда. У питању је одлука о додели награде ,,24. октобар'' општине Апатин за 2018. годину.

Сва 24 присутна одборника гласала су за, те је  усвојено да овогодишњу Октобарску награду добију следећи истакнути појединци, колективи и институције: 

  1. За изузетна достигнућа у области привреде награда се додељује КОМПАНИЈИ „СВЕТИ ЂОРЂИЈЕ’’ из Апатина.
  1. За најбоље постигнуте резултате у области спорта награда се додељује ДУШАНУ КЉАИЋУ.
  1. За изузетна достигнућа у области културе и образовања награда се постхумно додељује АДАМУ ВИДАКОВИЋУ.
  1. За највећи допринос у области хуманитарног и социјалног рада награда се додељује ЂОРЂУ КУРИЏИ.
  1. За најистакнутијег радника у области научно-истраживачког рада награда се додељује РАДИВОЈУ ОБРАДОВИЋУ.

 

Као и претходне, награда се и ове године састоји од Повеље општине Апатин и новчаног износа од 50.000 динара.

Пре радне седнице, у Пригревици је положено цвеће и венци на гробове палих бораца у ратовима од 1990. до 1999. године.

Поводом Дана ослобођења општине Апатин, у великој сали ОКЦ-а традиционално је одржана Свечана академија на којој су уручене Октобарске награде.

Награду у име компаније ,,Свети Ђорђије” преузела је Мина Медић, уместо Душана Кљајића награду је примио његов синовац који носи исто име и презиме, Горан Видаковић је примио награду коју је његов отац Адам добио постхумно, док је уместо Радивоја Обрадовића награду примио његов пријатељ Бела Кањо.

У име награђених, присутнима се обратио Ђорђо Куриџа.

 

На Свечаној академији поводом Дана ослобођења општине Апатин наступили су Градски хор ,,Јединство'' из Апатинадечији хор ,,Радост'', емитован је краткометражни филм о јаслицама као једној од најважнијих инвестиција у општини Апатин у претходној години, а присутнима се обратио и председник општине Апатин, Милан Шкрбић који је говорио о важности обележавања овог празника, али и о плановима локалне самоуправе за наредни период. Након долеле награда одржан је концерт професора ОМШ ,,Стеван Христић'', а организован је и пригодан коктел.

Пре Свечане академије, на платоу испред Дома културе положени су цвеће и венци на спомен обележја, а након обраћања Миће Радаковића испред СУБНОР-а, представник исте организације на покрајинском нивоу уручио је признање председнику општине Милану Шкрбићу

Извор: 025info.rs