НОВИ ПУТ ОД „МОТЕЛА“ ДО „ВАГОНА“

18.01.2019.

У оквиру пројекта Градимо заједно, Mинистарство привреде Републике Србије одобрило је на основу конкурса на који је аплицирала општина Апатин, средства у износу 28.519.894,20 динара без ПДВ-а за реконструкцију пута од плаже „Мотел“ до насеља „Вагон чарда“. Пројекат је подржала и Европска инвестициона банка.

„Обнављањем и проширењем пута од Мотела до Вагона, изузетно прометног нарочито у периоду летње сезоне, грађани наше општине добиће модеран, шири и безбеднији пут на овој деоници. Велики број наших суграђана користи овај правац и мислим да они схватају значај овог пројекта. Посебно је важно што ова деоница прати трасу европске дунавске бициклистичке руте Еуровело 6, која пролази кроз нашу општину, што може бити додатни подстицај развоју туризма. На овом правцу се налази и чарда Харчаш, чију реконструкцију почињемо ове године, са циљем да је претворимо у визиторски центар за обилазак резервата природе Горње Подунавље“, наглашава Дубравка Кораћ, заменик председника општине Апатин.

Реконструкција овог путног правца је само један од планираних пројеката санације и проширења путне инфраструктуре у општини Апатин у 2019. години. Најављено је проширење паркинга код градске пијаце, завршетак улице Петефи Шандора, као и комплетна реконструкција пута до апатинске депоније. Поред тога, локалне самоуправе Апатин и Сомбор заједно су конкурисале за средства за изградњу пута између Купусине и Моноштора.