НОВИ БЕНЕФИТИ ЗА АПАТИНСКЕ ПЕНЗИОНЕРЕ: СЕНИОР КАРТИЦЕ ЗА ОСТВАРИВАЊЕ ПОПУСТА

10.05.2018.

Општина Апатин је, по узору на Београд и Ниш, одлучила покренути пројекат сениор картице. Тим поводом, у великој сали СО Апатин одржана је конференција за новинаре на којој се присутнима обратила Ника Петровић, председница Скупштине општине Апатин.

- Прво бих обавестила јавност, не буде забуне, пројекат сениор картице није исто што и пројекат ПИО фонда који је недавно почео са поделом пензионерских картица, а које ће заменити досадашње средство идентификације пензионера, пензиони чек. Сениор картице су нешто сасвим друго. Ради се о пројекту који апатинска општина планира да реализује, како би се пензионерима са територије општине Апатин који се пријаве да желе да поседују апатинску сениор картицу, омогућили одређени бенефити у продавницама на територији наше општине, а које се одлуче да учествују у пројекту, рекла је Петровићева.

Према речима председнице СО Апатин, у првој фази пројекта, апатински пензионери који се пријаве и добију апатинску сениор картицу, моћи ће да остваре попусте у следећим малопродајним објектима: Југолаб медицинска лабораторија, Апотека Гален фарм, стоматолошка ординација Дентал студио, очна кућа Рашета, продавница Елбрако, месара Ракић, Такси превоз Раша, Апатински Потрчко, Цвећара Бонсаи, продавница ауто делова ЦИАК, продавници Тесла, пољопривредна апотека Пољомаркет, Био Пинћир, вулканизерска радња Тип топ.

- Овде наравно није крај. Већ од данас моћи ће да се пријави сваки привредник са територије општине Апатин који би желео да омогући одређени бенефит пензионерима у својој продавници. Пријаве се могу вршити сваким радним даном у општинској управи у канцеларији број 33. Што се пријава пензионера тиче, оне ће моћи да се подносе у просторијама Удружења пензионера у Дунавској улици уторком и петком од 9 до 12 сати, почев од 15. маја, или осталим радним данима у канцеларији број 33 Општинске управе Апатин, појаснила је Ника Петровић.

Колики је износ попуста и о каквим се све бенефитима за пензионере ради?

Попусти се крећу од од 3 до 20%, а пензионери ће уз картицу за коју се пријаве добити и тачан списак са свим бенефитима које су им апатински приватни предузетници и привредници обезбедили.

Када се може очекивати да пројекат у потпуности заживи?

Након што се сакупе пријаве у наредне 3 недеље, картице ће бити уручене за све пензионере који су поднели захтев за њих, а продавнице које су партнери пројекта добиће налепнице које ће стајати на улазним вратима. Од тог тренутка ће моћи да почне и сама реализација у смислу остваривања погодности.