НЕМАЊА ЈОВИЋ О ПЛАНОВИМА ТУРИСТИЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ У ОВОЈ ГОДИНИ

17.04.2018.

На конференцији за медије која је одржана прошле недеље у просторијама Туристичке организације, у разговору са представницима апатинских медија, директор ове установе Немања Јовић је говорио о томе шта нас све очекује у предстојећем периоду.

Превасходан циљ јесте да се оствари што боља сарадња са бројним удружењима грађана, физичким лицима која поседују регистроване смештајне капацитете, са угоститељима и другим приватницима. – казао је Јовић и надовезао се да само тимским наступом свих набројаних у сарадњи са Туристичком организацијом може да се направи добар резултат.

Већ овај викенд који долази доноси нове бројне садржаје. У суботу 21.04.2018 ујутро у 9 сати у пешачкој зони улице Српских Владара одржаће се „Цветна пијаца“ у сарадњи са удружењем љубитеља природе „Франц Шпајзер“. Пар сати касније, тачније од 11:30 на Тргу Никола Тесла биће одржана изложба old timer аутомобила у оквиру ког ће бити одржан и рок концерт групе Прљави Ромео. Посетиоце очекују и други садржаји које Немања овом приликом није желео да открије како би биле изненађење.

Сутрадан, у недељу 22.04.2018 код стадиона ОФК Младост са почетком у 11 сати у сарадњи са удружењем љубитеља и узгајивача коња „Улар“ организоваће се први дефиле јахача, фијакера и запрега са пропртним програмом.

Како Апатин посећује све већи број туриста, лиценцирање туристичких водича је такође један од циљева Туристичке организације. Међутим, како је полагање тек крајем године, за ову годину у међувремену остаје да се ураде пријаве. На основу броја пријављених, видеће се у којој мери ће Туристичка организација моћи да им помогне. – сазнајемо од Јовића који је најавио још један пројекат, а у питању је пројекат израде туристичке сигнализације. Циљ је да се обележе фотографијама и барем двојезичним текстом најзначајнији туристички локалитети што је јако важно како би понуђени садржаји били што доступнији како самим грађанима а тако и туристима.