НЕМАЧКИ АМБАСАДОР УГОСТИО АПАТИНСКЕ УЧЕСНИЦЕ У МУЗИЧКОМ ТАКМИЧЕЊУ „СРБИЈА У РИТМУ ЕВРОПЕ“

31.05.2018.

„Србија у ритму Европе“ је највећа дечија манифестација у нашој земљи и подржана је од стране амбасада земаља Европске уније. Циљ манифестације јесте неговање културе и језика земаља Европе, али и принципа и права детета. Има велики утицај у Србији, првенствено што се тиче представљања земаља Европе и утицаја на саму децу да упознају системе вредности Европске уније и европских земаља. Због свега тога „Србија у Ритму Европе“ је од великог значаја за општину Апатин, јер промовише културне вредности, обичаје и туризам.

На овогодишњем такмичењу, девојчице из општине Апатин, наступаће са песмом  Phänomen коју у оригиналном извођењу пева Helene Fischer. Певајући на немачком језику, оне ће представљати поменуту земљу Европске уније.

С тим у вези, у среду 30.05.2018 немачки амбасадор у Србији угостио је делегацију општине Апатин коју су поред учесница такмичења чиниле заменица председника општине Апатин Дубравка Кораћ и координаторка КЗМ Милана Срдић.

Посета је започела у немачкој школи у Београду (Deutsche schule Belgrad) где су апатинске девојчице поред прилике да се упознају са вршњацима, чуле и многе ствари о самом настајању и традицији немачке школе у Београду. Ученици и наставници школе имали су прилику и да виде уживо наступ апатинки, што су прихватили са великим одушевљењем.

Након посете немачкој школи, уследио је пријем у резиденцији амбасадора Немачке у Србији Aksela Ditmana који је изразио велико задовољство што ће деца из Апатина представљати Немачку на предстојећем такмичењу.