НА ТРГУ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ СВЕЧАНО ОТВОРЕН МЕЂУНАРОДНИ КУГЛАШКИ НБЦ КУП

02.10.2018.

На Тргу Николе Тесле у Апатину синоћ је одржано свечано отварање Међународног куглашког НБЦ КУП-а. У питању је Европско клупско такмичење, а које ће ове године бити одржано на куглашким стазама Бање Јунаковић.

Седамнаести по реду НБЦ КУП највећи је до сада. Синоћ се у центру Апатина окупило укупно 24 екипе у мушкој и 16 екипа у женској конкуренцији, што чини преко 400 куглаша из 14 земаЉа. Када се уброје и чланови делегација, Апатин ће до 6. октобра бити домаћин за 600 учесника турнира.

Након што су делегације судија и учесника такмичења под заставама продефиловали од зграде Скупштине општине Апатин, кроз Главну улицу ка Тргу Николе Тесле, уз пратњу мажореткиња и дувачког оркестра, на Тргу Николе Тесле отпочео је програм. 

“Поштоване даме и господо, уважени гости, драги пријатеЉи куглашког спорта, свима Вама једно Срдачно добродошли на свечано отварање овде у Апатину 17-ог НБЦ КУП-а у женској и мушкој конкуренцији у 2018.г.

Уз звуке Radecky Марша, у свечаној атмосфери, најпре су представЉене судије. На 17. НБЦ КУП-у ове године ће судити Милан Митровић из Словеније (главни судија), Гордана Грубишић из Словеније и Тот Редмонд из Мађарске (заменици главног судије), Дарко Лацковић из БиХ, Снежана Јажић из Србије и Јустина Потепан из Словеније (судије).

Свечаном отварању 17. НБЦ КУП-а 2018. у Апатину присуствовали су и Милан Шкрбић, председник општине Апатин, и Дубравка Кораћ, заменица председника, испред локалне самоуправе, председник куглашког Савеза Србије Урош Драгојловић и служени представник, односно делегат међународне куглашке асоцијације WNB-NBC председник Klaus Bart.

Службену заставу светске куглашке асоцијације WНБА,  унеле су младе куглашице КК Апатин Јелена Бараћ, Тамара Бараћ и Хеђбели Ноеми. а заставу је подигла ЗОРИЦА БАРАЋ, капитен куглашке репрезентације Србје

Заклетву спортиста рекла је НАТАША ЛЕМИЋ, чланица ЖКК из Апатина и репрезентативкаСрбије, док је заклетву судија изрекао главни судија Милан Митровић из Словеније. Митровић је такође и поднео извештај о извршеном техничком прегледу куглане и играчког материјала.

Након што је 17. НБЦ куп за женске и мушке екипе 2018. у Апатину, отворен, уследио је културно - уметнички програм у ком су свој наступ имале чланице КУД-а ,,Мажорет'' из Сонте уз појачање апатинске секције, а за све присутне одличну атмосферу за крај направио је фантастичан апатински бенд Фисх Вибе.

Организатори 17. НБЦ КУП-а, Куглашки клуб Апатин и општина Апатин,  позивају све заинтересоване да присуствују такмичењима, која стартују од данас, 2. октобра, на теренима Бање Јунаковић. Полуфинала и финала ће се одржати у петак и суботу, 5. и 6. октобра.

Улаз на све мечеве је бесплатан.

Извор: www.025info.rs

Фотографије